Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

День народження Кучми: есдеки знову поруч

Понеділок, 11 серпня 2003, 12:14
Цьогорічний день народження Кучми виявився більш секретним, ніж бувало у минулі роки.

По-перше, нічого не відомо про подарунки. Минулого року вся еліта сміялася з Дубини, який подарував президенту маленький корабель. Зараз повідомляється, що гаранту "колектив адміністрації президента" вручив тритомну збірку виступів Леоніда Даниловича і фотоальбом. Дуже цікаво. Президент ночі не спатиме, перечитуватиме свої промови.

І, по-друге, значно менше відомо про гостей, які навідалися до Кучми. Єдине джерело інформації – це фотографії на сайті президента, а також однаковий відеоряд у телекомпаній.

При цьому говорити про об'єктивність джерел складно. Кадри старанно перецензуровувалися. Янукович, наприклад, на екрані був менше секунди, зате Медведчук став як фотошпалери. Ще кидалася у очі велика кількість членів СДПУ(О) на відео та фото з кучминих урочистостей.

Не секрет: присутність на дні народження "гаранта" – це ознака лояльності з його боку і своєрідне свідчення належності до владної еліти. Також відомо, що з початку літа курсують чутки про охолодження Кучми до Медведчука. І день народження гаранта – ще один привід показати наближеність лідера СДПУ(О) до головного тіла. Минулого разу, як відомо, для цього Медведчук використав власне вінчання з Оксаною Марченко.

Але повернемося до гостей Кучми на дні народження. Із побаченого на ТБ та на сайті президента можна скласти такий (далеко неповний) список:

Прем'єр Віктор Янукович у білій сорочці, спікер Володимир Литвин – у картатій Tommy Hilfiger. Кучма - у білій сорочці з льону і білих джинсах. По телебаченню показали, як президент стримано цілується з главою парламенту.

З депутатів було видно Валерія Пустовойтенка, Володимира Бойка та Георгія Скударя. Останні двоє є старими соратниками Кучми ще по належності до групи "червоних директорів". Бойко очолював Маріупольський меткомбінат імені Ілліча, зараз член "Європейського вибору". Скудар – екс-директор Новокраматорського машбудзаводу, член "Регіонів України".

Також у кадрі фігурував Олег Блохін, який чимось розвеселив Кучму. Блохін –нардеп, член фракції СДПУ(О). Зі спини буквально долі секунди показали Григорія Суркіса, який прийшов до Кучми у смугастій футболці.

Десь дуже швидко промелькнув екс-прем'єр Криму Валерій Горбатов (зараз –нардеп, фракція СДПУ(О), сумський губернатор Володимир Щербань. На фото кучминого фотографа видно міністра освіти Василя Кременя (теж, до речі, член СДПУ(О) та главу Нацради з телебачення й радіомовлення Бориса Холода.

Дуже "смачно", прикриваючи очі, Леонід Данилович розцілувався з російським послом Віктором Чорномирдіним. Поруч із ним стояв російський міністр закордонних справ Ігор Іванов – у білому костюмі.

І, нарешті, з працівників адміністрації президента було видно Медведчука, його заступників Анатолія Орла, Олега Дьоміна, Юрія Загороднього (також член СДПУ(О) і шефа протоколу Георгія Чернявського.

Але загалом такий наплив есдеків не повинен лякати. Як відомо, вся ця показуха – офіційна частина дня народження. По справжньому ж Кучма святкує в колі родини. І ще велике питання, чи був там Медведчук. Зате можна не сумніватися, що був Пінчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування