Справою Гончарова буде займатися Карпачова

Понеділок, 11 серпня 2003, 18:05
Інститут Масової Інформації передав Уповноваженому парламенту з прав людини Ніні Карпачовій копії матеріалів, отриманих від імені Ігоря Гончарова.

ІМІ висловив прохання до Карпачової перевірити факти порушень прав підслідного, які наводяться у зазначених документах, зокрема чи зазнав він тортур, перебуваючи в СІЗО.

"Той аргумент, що Ігор Гончаров був, можливо, важливим свідком викрадення і вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, робить ретельну перевірку обставин його загибелі необхідною", - вважають в ІМІ.

Як повідомлялося, Гончаров помер 1 серпня 2003 року у лікарні "швидкої допомоги", а його тіло було піддано кремації вже 3 серпня. Генпрокуратура прийняла рішення не коментувати факт його смерті. Інститут масової інформації, що представляє в Україні інтереси міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів", одержав від Гончарова лист із позначкою "розкрити після моєї смерті", в якому, серед іншого, він говорить про свій намір викрити осіб, що організували викрадення й убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування