У ЛИСТАХ ГОНЧАРОВА НЕМАЄ НОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ ГЕНПРОКУРАТУРИ

Понеділок, 11 серпня 2003, 22:09
З листів, написаних звинувачуваним у організації так званої "банди перевертнів" покійним Ігорем Гончаровим, Генеральна прокуратура України практично не одержала нової інформації у справі про убивство журналіста Георгія Гонгадзе, заявив заступник генпрокурора Олександр Медведько.

"Ці матеріали практично нічого нового для розслідування кримінальної справи про убивство Гонгадзе не дають. Усі ці факти, якщо їх можна так називати, що були викладені (у листах Гончарова), нами перевірялися і перевіряються в ході досудового слідства", - сказав Медведько в інтерв'ю журналістам у понеділок у Харкові, де він бере участь у міжнародної конференції юристів.

Медведько повідомив, що Генпрокуратура одержала 5 серпня від ІМІ 17 аркушів ксерокопій 8-ми рукописних заяв Гончарова: чотири з них адресовані генпрокурору, одна - начальнику слідчого ізолятора, а три - без адресата. Усі вони датовані лютим-березнем цього року.

"Хочу сказати, що людина, яка написала ці заяви - Гончаров - обвинувачується в скоєнні 11 убивств. Він був безпосереднім організатором цих убивств", - сказав заступник генпрокурора.

Він повідомив, що по факту смерті Гончарова кримінальна справа не порушувалася й обставини його смерті перевіряються в рамках справи так званої "банди перевертнів".

Медведько також підкреслив, що кремація тіла Гончарова, яка була зроблена через два дні після смерті, відбувалася у рамках чинного законодавства.

Заступник генпрокурора повідомив, що 22 серпня спеціальна комісія на підставі ряду експертиз дасть висновок про причини смерті Гончарова.

Медведько запевнив, що "справа перевертнів" практично завершена і найближчим часом буде передана до суду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування