У Києві почали судити свекра Юлії Тимошенко

Вівторок, 12 серпня 2003, 12:02
Шевченківський місцевий суд Києва почав у вівторок розгляд по суті кримінальної справи з обвинувачення колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри.

Засідання почалося з півторагодинним запізненням. Справу розглядає суддя Олександр Шостак.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко на процесі не присутня, однак на засідання суду прийшли кілька членів фракції БЮТ.

На початку процесу адвокат Наталія Пуденко заявила клопотання з проханням закрити кримінальну справу за обвинуваченням Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри.

Вона мотивувала своє клопотання тим, що 13 травня 2003 року апеляційний суд Київської області визнав незаконними постанову щодо порушення кримінальних справ у відношенні колишніх керівників ЄЕСУ, і таким чином кримінальні справи були закриті.

Рішення апеляційного суду вступає у силу негайно після оголошення, і воно було виконано, підкреслила у своєму клопотанні адвокат.

У свою чергу, Верховний суд України, розглядаючи касацію Генеральної прокуратури, нагадала адвокат, призупинив, але не скасував дію рішення апеляційного суду.

Таким чином, вважає Пуденко, рішення апеляційного суду залишається в силі і дана кримінальна справа щодо Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри закрита і не може розглядатися по суті.

Представник обвинувачення Василь Ярошовець не підтримав дане клопотання, оскільки Верховний суд призупинив дію рішення апеляційного суду, і таким чином кримінальна справа може розглядатися по суті.

Суддя Шостак пішов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення щодо даного клопотання.

Рішення буде оголошено в середу о 14.00.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування