Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Процюка вбили з метою самооборони – висновок США

Вівторок, 12 серпня 2003, 12:15
Центральне командування Збройних сил США констатує, що постріл з танку по багдадському готелю "Палестина" 8 квітня, в результаті якого загинув український журналіст Тарас Процюк, був здійснений з метою самооборони та у повній відповідності з правилами ведення бойових дій.

Такого висновку американська сторона дійшла по завершенні вивчення подій, пов'язаних із загибеллю в Багдаді українського журналіста, повідомив у вівторок на брифінгу в Києві керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський.

"Проведено ретельне розслідування, про що американська сторона нас інформувала", - сказав він.

"Відповідно до переданої нам інформації, в той день у районі готелю велися інтенсивні бої. У своїх діях екіпаж танку, що випустив снаряд, керувався присутністю в готелі, як повідомляється, навідника, що координував вогонь з іракської сторони", - повідомив дипломат.

За словами Лубківського, американська сторона констатує, що постріл з танку був здійснений з метою самооборони й у повній відповідності з правилами ведення бойових дій. У зв'язку з цим в США вважають загибель Процюка трагедією, і виражають глибокі співчуття його рідним і близьким.

Телеоператор інформаційного агентства Reuters, 35-річний українець Тарас Процюк загинув 8 квітня в Багдаді в результаті обстрілу американським танком офісу в готелі "Палестина", де працювали іноземні журналісти.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування