УБОЗівець, що вбивав Гончарова, дотепер служить у міліції

Вівторок, 12 серпня 2003, 17:21
Міністерство внутрішніх справ не коментує інформацію, оприлюднену Ігорем Гончаровим, що звинувачується в організації так званої "банди перевертнів", який у своїх посмертних листах заявив про причетність співробітників міліції до вбивства Георгія Гонгадзе і про побиття Гончарова співробітниками УБОЗ з метою не допустити дачі свідчень щодо цих фактів.

"Генеральна прокуратура України веде перевірку викладених Гончаровим фактів, і я вважаю, що мені буде некоректно коментувати цю інформацію, тому що я до перевірки цієї не причетний. Причому перевірка ця здійснюється у відношенні працівників міліції", - сказав, відповідаючи на питання журналістів, держсекретар МВС України Олександр Гапон у вівторок під час гарячої телефонної урядової лінії в Києві.

Він підкреслив, що заступник генпрокурора Олександр Медведько в понеділок висловив позицію Генпрокуратури з цього питання, і сам Гапон як представник МВС до цього додати нічого не може.

Відповідаючи на питання журналістів, держсекретар підтвердив, що колишній начальник УБОЗ Києва Сергій Хамула, якого Гончаров у своїх листах обвинувачував у побиттях, на даний час продовжує працювати в органах внутрішніх справ на посаді заступника одного з управлінь з боротьби з організованою злочинністю.

Гончаров, що знаходився під арештом з травня 2002 року, помер 1 серпня 2003 р. у лікарні "швидкої допомоги", а його тіло було кремовано вже 3 серпня. Написані ним листи, були отримані за посередництвом невідомих людей громадською організацією "Інститут масової інформації" минулого тижня в конверті з позначкою "розкрити після моєї смерті".

У цих листах Гончаров обіцяє розкрити імена вбивць Гонгадзе і заявляє, що до цього злочину причетні співробітники міліції, а також заявляє, що співробітники столичного УБОЗ били і катували його після арешту. ІМІ передав до Генпрокуратури копії всіх цих листів.

Справа "банди перевертнів" розслідується з літа минулого року. За даними слідства, в угрупування, що діяло з 1997 року, входили старші офіцери міліції, що звільнилися з органів внутрішніх справ у різний час.

На сьогоднішній день уже пред'явлене обвинувачення 13 членам цієї банди, з них шести колишнім працівникам міліції. Основною "спеціалізацією" злочинців були викрадення людей з метою викупу. Однак, найчастіше, не чекаючи на викуп, члени банди вбивали викрадених ними людей. За деякими даними ця банда займалася в тому числі і політичними убивствами.

Інтерфакс-Україна

У ЛИСТАХ ГОНЧАРОВА НЕМАЄ НОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ ГЕНПРОКУРАТУРИ

Справою Гончарова буде займатися Карпачова

ГОНЧАРОВ ВІДМОВЛЯВСЯ СВІДЧИТИ В СПРАВІ ГОНГАДЗЕ ДО СУДУ

Заява Ігоря Гончарова до громадськості

Чи мовчав головний свідок у справі Гонгадзе - 2?

Чи мовчав головний свідок у справі Гонгадзе?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
15:06
Країни G7 обіцяють посилити протиповітряну оборону України
14:55
До України повернути 17-річну дівчину, яку вивезли з ТОТ до Росії
14:51
Вчені знайшли докази публічного осквернення решток королівської родини Мая у Гватемалі
14:49
Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла
14:29
Як Росія відповідає на запити Червоного Хреста про підтвердження полону? Пояснює речник МКЧХ
Усі новини...