Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пентагон не відповів, чому вбили Процюка - Міжнародна федерація журналістів

Середа, 13 серпня 2003, 10:51
Генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів Айдан Вайт "надзвичайно розчарований звітом Пентагона" з приводу загибелі українського журналіста Тараса Процюка в Іраку.

Назвавши висновки американських військових про загибель в Іраку українського журналіста "неприйнятними", Вайт заявив, що американське військове відомство не бере "відповідальності за головне питання". "А саме – люди, які обстріляли готель "Палестина," не були поінформовані, що там перебувало понад 200 іноземних журналістів", - нагадує Вайт.

"Мені здається, що це абсолютно ганебно, що ніхто не несе відповідальності за недбалість – військових у зоні бойових дій не інформували, що готель не можна атакувати за будь-яких обставин", - зазначив Вайт радіо "Свобода".

Телеоператор інформаційного агентства Reuters, 35-річний українець Тарас Процюк загинув 8 квітня цього року внаслідок обстрілу американськими солдатами готелю "Палестина" в Багдаді, де мешкали іноземні журналісти, які тоді працювали в іракській столиці.

У вівторок стали відомі висновки Центрального командування Збройних сил США. За висновком слідства, постріл з танку по готелю було здійснено в цілях самооборони і в цілковитій відповідності до правил ведення бойових дій.

Читайте також:

Процюка вбили з метою самооборони – висновок США

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...