Донецького журналіста побили через Ахметова?

Середа, 13 серпня 2003, 14:15
Однією із версій нападу на донецького журналіста інтернет-газети "Остров" та кореспондента "Громадського радіо" Едуарда Малиновського є його професійна діяльність, зокрема публікація в Інтернет-виданні "Україна кримінальна" замітки "Ахметов наезжает на Януковича?".

Автор цієї версії - Інститут Масової Інформації – також повідомляє, що Малиновський опублікував в Інтернет-виданні "Остров" статтю "Ахметов поглощает своих", яка була передрукована й київськими ЗМІ. Через це журналіста побили, припускає ІМІ.

Інститут зв’язався з Борисом Вяткіним, виконуючим обов’язки начальника відділу дільничних інспекторів у Ворошиловському РВВС Донецька, який повідомив, що потерпілого Малиновського "перевезено з лікарні додому, де в даний момент його опитує співпрацівник РВВС і складається заява потерпілого."

Вяткін не підтвердив, що нападників було четверо. Міліція в зв’язку з інцидентом затримала одну особу. На його думку, мова йде "про бійку двох нетверезих", і якщо ця версія підтвердиться, "кримінальну справу порушено не буде, а затриманого відпустять." Начальник УМВС Донецька Анатолій Волощук взяв особисто під контроль розслідування обставин справи.

Олександр Міщенко, головний редактор донецького журналу "Золотий скіф", який щойно відвідав потерпілого в лікарні, повідомив ІМІ, що слова Вяткіна не відповідають дійсності. Ніхто з Ворошилівського РВВС не був у Малиновського вдома. Близько 7 ранку хтось із РВВС зателефонував до журналіста. У нього в цей час пішла горлом кров, тому вимоги міліції дати йому трубку дружина Малиновського не задовольнила. Міщенко повідомив, що після цього ані вдома, ані в лікарні до Малиновського міліція не з'являлась.

Нагадаємо, що у вівторок близько 22-23-ї години у центрі Донецька був побитий журналіст інтернет-газети "Остров" (Центр досліджень соціальних перспектив Донбасу), Едуард Малиновський, кореспондент "Громадського радіо".

За словами Малиновського, він не встигав додому до початку трансляції футбольного матчу, а тому о 19:45 зайшов у кафе "Бункер", якраз на початку першого тайму. У цей же час до кафе зайшли четверо молодиків, замовили горілки, сіли просто під телевізором і почали чіплятися до журналіста. Він вийшов з кафе після першого тайму, о 20:45.

На перетині вулиці Постишева та проспекту Гурова на нього було здійснено напад. Він відчув удар в голову і знепритомнів. Після цього його було тяжко побито.

О пів на першу ночі дружині Едуарда подзвонили з лікарні ім. Калініна і повідомили про те, що її чоловік із численними травмами голови доставлений до них у лікарню. За результатами медичного обстеження, Малиновському заподіяно черепно-мозкову травму, він втратив слух на одне вухо, лікарі підозрюють кровотечі внутрішніх органів.

Після обстеження вночі лікарі відправили потерпілого в тяжкому стані додому. Вранці його знову привезли до лікарні. Зараз він знаходиться у відділенні нейрохірургії.

За словами заступника головного лікаря терапевтичної служби, головного невропатолога Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання (лікарня імені Калініна) Тетяни Калмикової, на сьогодні вже проведено необхідне медичне дослідження пацієнта, взято аналізи, проводиться лікування, яке скоріш за все триватиме протягом 8-10 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування