Тіло Гонгадзе перезахоронили працівники СБУ - Омельченко

Середа, 13 серпня 2003, 14:39
Голова слідчої комісії Верховної Ради Григорій Омельченко вимагає забезпечити захист працівників СБУ, які допомогали Гончарову збирати докази по факту навмисного вбивства Гонгадзе та брали участь у перезахованні його тіла.

Про це йшлося у вівторок на зустрічі Омельченка з виконуючим обов”язки голови Служби безпеки України Петром Шатковським, повідомляє Інститут Масової Інформації.

Під час зустрічі вони обговорили питання захисту працівників СБУ, яким відомо про обставини скоєння вбивства Георгія Гонгадзе.

"Слідча комісія має інформацію про те, що саме працівники СБУ знайшли тіло Георгія Гонгадзе і перезахоронили його в Таращанському лісі таким чином, щоб його знайшли, - наголосив Григорій Омельченко. - Крім того, в листах Ігоря Гончарова зазначається прізвище працівника СБУ, який допомогав Гончарову збирати докази по факту навмисного вбивства Гонгадзе".

За словами Григорія Омельченка, ці працівники й досі працюють в СБУ, -ці дані він підтвердив під час зустрічі. Петро Шатковський також зазначив, що всі вони та їх сім'ї будуть забезпечені охороною.

Крім того Омельченко мав телефонну розмову з виконуючим обов'язки Генерального прокурора України Сергієм Винокуровим щодо забезпечення захисту журналіста Олега Єльцова та членів його родини, який є свідком у справі Гонгадзе і якому загрожує небезпека. Як повідомив Григорій Омельченко, пан Винокуров поставився з розумінням до цього питання і погодився надати листа СБУ з проханням забезпечити охорону родини Єльцова у разі отримання від журналіста заяви про надання охорони.

Нагадаємо, що 4 серпня 2003 року ІМІ отримав 17 аркушів рукописного тексту від Ігоря Гончарова. В отриманих матеріалах зокрема зазначається, де знаходяться речові докази по справі Гонгадзе, хто організував вбивство Гонгадзе, свідки тощо. Копії цих матеріалів ІМІ направив Генеральному прокурору України, голові Тимчасової слідчої комісії та Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...