СБУ БОЇТЬСЯ ПРОКУРАТУРИ?

Середа, 13 серпня 2003, 19:58
Прес-служба СБУ заявляє, що розслідування кримінальної справи за фактом загибелі Георгія Гонгадзе, а також справа щодо заяв Ігоря Гончарова, що звинувачується в організації "банди перевертнів", не належить до компетенції СБУ.

З таким роз'ясненням прес-служба виступила після появи новин за фактом зустрічі керівника слідчої комісії парламенту у справі Гонгадзе Григорія Омельченка з тимчасово виконуючим обов'язки глави СБУ Петром Шатковським. Прес-служба повідомляє, що всі перераховані питання відносяться до компетенції Генеральної прокуратури.

Як повідомляють у СБУ, зустріч відбулася з ініціативи Омельченка. "Під час зустрічі він порушив питання про можливості забезпечення безпеки одного з представників ЗМІ, на що отримав вичерпну відповідь", відзначає прес-служба.

За словами Омельченка, на зустрічі з Шатковським він попросив СБУ забезпечити захист людей, які, можливо, мають інформацію про обставини вбивства Гонгадзе. Зокрема, депутат попросив забезпечити захист працівників СБУ, що допомагали Гончарову збирати матеріали про обставини убивства Гонгадзе.

При цьому Омельченко заявив, що за інформацією слідчої комісії, "саме працівники СБУ знайшли тіло Георгія Гонгадзе і перепоховали його у Таращанському лісі таким чином, щоб його знайшли". За словами Григорія Омельченка, ці працівники дотепер працюють у СБУ, ці данні він підтвердив під час зустрічі. За повідомленням ІМІ, Шатковський запевнив Омельченка, що всі вони і їхні родини будуть забезпечені охороною.

Гончаров, що знаходився під арештом із травня 2002 року за обвинуваченням в організації злочинного угруповання, до складу якого входили співробітники міліції, помер 1 серпня 2003 р. За посередництвом невідомих людей ІМІ отримав конверт із позначкою "розкрити після моєї смерті".

У листах Гончаров обіцяє розкрити імена убивць Гонгадзе і заявляє, що до цього убивства причетні співробітники міліції, а також повідомляє, що збирав докази цього злочину разом зі співробітником СБУ.

Він називає в листі його прізвище, однак ІМІ вирішив не обнародувати його. Копії всіх листів передані Генпрокуратурі.

Читайте також:

Тіло Гонгадзе перепоховали співробітники СБУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...