В СХОВАНЦІ ГОНЧАРОВА ГЕНПРОКУРАТУРА НІЧОГО НЕ ЗНАЙШЛА

Четвер, 14 серпня 2003, 12:06
Інформація, викладена у заявах Ігоря Гончарова, була відпрацьована у рамках досудового слідства у справі Георгія Гонгадзе, і вона не підтвердилася. Про це повідомив заступник генерального прокурора Олександр Медведько на прес-конференції у Києві.

Він зазначив, що "деякі моменти" ще перевіряються, але ті факти, які вже перевірено, "вони не підтвердилися".

Медведько також сказав, що у викладеній Гончаровим інформації "практично нічого нового" для Генпрокуратури немає.

Медведько повідомив, що перевірено і схованку, про яку говорив Гончаров у своїх листах. "Позитивного результату немає", - сказав він. На уточнююче питання, чи щось взагалі знайдено у цих схованках, заступник генпрокурора відповів: "Нічого немає".

Медведько також повідомив, що Гончаров 4 рази допитувався у справі Гонгадзе й один раз при цьому був присутній заступник генпрокурора. "Нічого конкретного він не сказав і повідомив, що вважає за потрібне оприлюднити дані на судовому засіданні", - сказав Медведько.

Він повідомив, що 17 аркушів, отриманих ІМІ, були приєднані до кримінальної справи про вбивство Георгія Гонгадзе. "Щось нового, явного у них не викладено", - сказав він.

За словами Медведька, Гончаров обвинувачувався у скоєнні 11 вбивств. Слідчим була підготована постанова "в остаточній редакції", яка налічувала 125 аркушів, однак вона не була пред'явлена у зв'язку зі смертю Гончарова.

За даними Генеральної прокуратури, банда, до якої входив Гончаров, у 1997 – 2001 роках діяла на території Києва та Київської області. Вони викрадали громадян із метою викупу.

На уточнююче питання Медведько відповів, що Гончарову не висувалися зинувачення у вбивстві Георгія Гонгадзе. "Ви не плутайте справу Гонгадзе і справу по обвинуваченням Гончарова", - сказав він.

На інше уточнююче питання Медведько сказав, що "відпрацьовується" версія причетності банди перевертнів, до якої входив Гончаров, до вбивства Гонгадзе. "Слідство не закінчилося, і ми продовжуємо працювати в цьому напряму".

Водночас він не дав конкретної відповіді, хто ті 11 осіб, у вбивстві яких підозрювався Гончаров. "Це громадяни України, вони займалися різною діяльністю, є бізнесмени, є інші".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News