У довідці про смерть Гончарова написано: "Не встановлено"

Четвер, 14 серпня 2003, 12:46
У свідоцтві про смерть Ігоря Гончарова записано, що "причина смерті не встановлена". Про це повідомив заступник генерального прокурора Олександр Медведько на прес-конференції у Києві.

Він сказав, що така довідка про смерть була видана перед кремацією тіла, яка відбулася на прохання матері та з дозволу прокурора.

При цьому Медведько повідомив, що 1 серпня відразу після смерті Гончарова була призначена судово-медична експертиза, і були взяті всі необхідні зразки матеріалів для проведення дослідження причин смерті. Заступник генпрокурора спрогнозував, що результати експертиз стануть відомі 22 серпня.

На питання журналістів Медведько зазначив, що до закінчення експертиз не можна говорити про участь третіх осіб у смерті Гончарова. Також до того часу не може іти мова про відсторонення від займаної посади одного із високопосадовців київського УБОЗу Хамули, якого Гончаров звинувачував у побитті.

Медведько також повідомив, що у перші ж дні досудового слідства у справі проти Гончарова були вивчені його перші заяви про насильство, яке було застосовано проти нього.

"Матеріали тих судово-медичних експертиз не дали відповіді, що проти Гончарова застосовувалася сила, що призвело до погіршення його здоров'я", - сказав Медведько і додав, що "підстав для порушення кримінальної справи про застосування катувань не було".

Після цього Гончаров перебував у СІЗО, звідки був переведений 3 липня до Київської міської лікарні швидкої допомоги, де помер 1 серпня за поки не з'ясованих обставин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...