Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник українських тюрем стверджує, що Гончарову "вчасно" надавали медичну допомогу

Четвер, 14 серпня 2003, 14:40
У Державному департаменті з питань виконання покарань заявляють, що обвинуваченому в організації "банди перевертнів" Ігорю Гончарову надавалася необхідна медична допомога.

"Медична допомога була надана вчасно. Його (Гончарова) двічі вивозили на лікування. Якби були якісь скарги, ми б про це знали", - заявив у четвер голова Держдепартаменту Володимир Льовочкін.

У цілому ж у справі Гончарова Держдепартамент не володіє інформацією, підкреслив він.

Гончаров, який знаходився під арештом з травня 2002 року за обвинуваченням в організації злочинного угруповання, до складу якого входили співробітники міліції, помер 1 серпня 2003 р.

Ще в червні 2002 року він був госпіталізований з тілесними ушкодженнями, наслідки яких, як припускають його адвокати, і стали причиною смерті.

Сам Гончаров заявляв тоді, що його били співробітники управління по боротьбі з оргзлочинністю, однак експертиза не змогла встановити причин ушкоджень. Після санкціонування судом його арешту Гончаров утримувався в Лук'янівському слідчому ізоляторі, що знаходиться у віданні Держдепартаменту виконання покарань. Багато часу він провів у медичній частині СІЗО.

Після смерті Гончарова за посередництвом невідомих людей громадська організація "Інститут масової інформації" одержала конверт із позначкою "розкрити після моєї смерті". У листах, які знаходяться в цьому конверті Гончаров обіцяє розкрити імена убивць Гонгадзе і заявляє, що до цього убивства нібито причетні співробітники міліції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування