Більшовики об'єднаються з Ющенком?

Четвер, 14 серпня 2003, 18:16
Міжнародні спостерігачі не виключають, що "партії влади" та блок Ющенка домовляться про компромісного кандидата, який гарантуватиме продовження нинішньої політичної лінії в Україні.

Такого висновку дійшли в газеті "Нойес Дойчланд" з Берліна, статтю якої присвячено розвитку внутрішньополітичної ситуації в Україні напередодні президентських виборів, повідомляє "Німецька хвиля".

"Віктор Ющенко, який вважається найпопулярнішим українським політиком, поки не поспішає йти назустріч лівим партіям, щоб скористатися потенціалом їхнього електорату. Навпаки, його дії дають підстави говорити про швидшу готовність до компромісів з урядовим табором", пише газета.

Як приклад автор наводить суперечку з конституційною реформою.

"Завдяки підтримці блоку Ющенка "Наша Україна" парламентське вирішення цього питання відкладено. Таким чином отримав час перевести подих не тільки табір Кучми, а й сам Ющенко, який, очевидно, не хоче позбавляти себе можливості стати "сильним президентом". Така поведінка викликає недовіру не тільки в лівих, а й додає невпевненості центристсько-ліберальним виборцям", говориться у статті.

"Принаймні, не можна виключити, що "партії влади" та блок Ющенка таки домовляться про компромісного кандидата, який би гарантував продовження нинішньої політичної лінії. Хоча президентським виборам наступного року ще передуватиме довга й сувора зима з багатьма сюрпризами", підсумовує видання.

У матеріалі також порушується тема продовольчої кризи в Україні.

"З огляду на поганий врожай, прем'єр-міністр Віктор Янукович та інші члени його Кабінету так і не змогли спокійно відпочити на державних дачах у Криму. Як у радянські часи їм довелося битися за мінімальні втрати при збиранні врожаю", пише газета.

"Якщо Кабмін не зможе втримати ціни на продовольчі товари на відносно стабільному рівні, голова уряду Янукович не матиме шансів на президентських вивборах, що мають відбутися наступного року, - вважає автор статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News