В УКРАЇНІ ХОВАЄТЬСЯ ПОМІЧНИК САДДАМА ХУСЕЙНА?

П'ятниця, 15 серпня 2003, 10:24
В Україні переховується Джафар Барзані, високопосадовець уряду Саддама Хусейна, якого підозрюють у скоєнні військових злочинів.

Про це повідомляє газета Поступ з посиланням на інформаційну аґенцію Kurdish media. Згідно з одержаними даними, в Україні Барзані планує залишатися доти, доки влада Норвегії розглядатиме його прохання про політичний притулок у цій країні.

"Схоже твердження з'явилося й на шпальтах лондонського арабомовного видання Sharq al-Awsat. Газета пише, що колишній іракський урядовець, який раніше втік до Ірану, в понеділок переїхав в Україну", - повідомляє "Поступ".

За даними газети, Джафар Барзані входить до переліку найбільш розшукуваних американцями іракських урядовців. Він належав до найближчого оточення Саддама Хусейна, керував провінцією, де мешкають курди.

Представники курдів вважають його організатором етнічних чисток і звинувачують у вбивстві сотень людей, зокрема курдського письменника й журналіста Ділшада Марівані у 1989 році. "Окрім цього, як зазначає на сайті Стірлінгського університету один із його працівників, є підстави звинувачувати Барзані у ґвалтуванні курдських жінок на початку 80-их років, коли він був мером міста Сулейманія", - пише у п'ятницю "Поступ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування