Пінчук повністю скупив Нікопольський завод феросплавів

Понеділок, 18 серпня 2003, 10:53
Фонд державного майна України продав останній держпакет акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" в розмірі 25,%+1 акція промислово-фінансовому консорціуму "Придніпров'я" за 205,5 млн. грн.

Цю інформацію, отриману від джерел в уряді, агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили в прес-службі консорціуму "Придніпров'я".

У прес-службі ФДМ агентству "Інтерфакс-Україна" цю інформацію не підтвердили, але і не спростували, повідомивши, що в понеділок вдень відбудеться прес-конференція голови ФДМ Михайла Чечетова, на якій можна буде поставити відповідні питання.

Як повідомлялося, в кінці травня ФДМ продав на конкурсі 25% акцій ВАТ "НЗФ" ПФК Придніпров'я" за 205 млн. грн. Тоді консорціум як переможець конкурсу дістав право на управління ще 25%, які залишилися у держвласності, а також на першочерговий їх викуп у разі продажу.

Потім в серпні ФДМ залучив за підсумками конкурсу "Міжнародну консалтингову компанію - Оцінка" (Київ) для оцінки вартості останнього пакета в розмірі 25%+1 акція.

НЗФ займає монопольне в Україні становище з виробництва електроферомарганцю вуглецевого і силікомарганцю, виробляючи близько 800 тис. тонн феросплавів на рік. Статутний фонд ВАТ становить 75884,495 тис. грн., номінал акції - 0,25 грн.

Консорціум "Придніпров'я", який отримав повний контроль над Нікопольським феросплавним, належить власнику компанії "Інтерпайп", зятеві президента України Віктору Пінчуку. Головним конкурентом структур Пінчука в боротьбі за завод була група "Приват".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування