У Польщі Марчук спілкувався російською та отримав найвищий орден

Понеділок, 18 серпня 2003, 11:45
Під час дводенного офіційного візиту до Варшави міністр оборони України Євген Марчук був нагороджений одним із найвищих орденів Польщі - Командорським Хрестом із Зіркою Ордена Заслуги перед Республікою Польща.

Відзнаку Марчуку вручив польський президент Олександр Кваснєвський. В офіційному повідомленні канцелярії президента не уточнюється, які саме заслуги перед Польщею має Марчук, який обіймає свою посаду неповних два місяці.

Під час урочистості нагородження, Кваснєвський назвав Євгена Марчука одним з архітекторів польсько-українського поєднання.

Польський президент також запросив українського міністра на урочисте вручення генеральських звань польським офіцерам з нагоди 80-ї річниці свята Войска Польського, котре було встановлено у Польщі з нагоди перемоги поляків над більшовиками у 1920 році під час історичного "дива над Віслою".

Під час переговорів Марчука з міністром оборони Польщі Єжи Шмайдзінським обговорювалися питання щодо участі українських військових у польському секторі стабілізаційних сил в Іраку.

Міністри підписали Протокол побратимчих відносин українських та польських авіаційних частин. Згідно з ним побратимські відносини встановлюються між 13 ескадрою транспортної авіації, яка дислокується у Кракові, та львівським 243-м мішаним полком транспортної авіації.

Крім зустрічі з Єжи Шмайдзинським, Марчук зустрівся також із головою Бюро національної безпеки Польщі Мареком Сівецем та був прийнятий президентом. З польськими посадовцями та президентом міністр оборони України спілкувався російською мовою.

Під час візиту Марчук із дружиною жив у комфортабельній підваршавській резиденції, що підкреслювало вагомість запрошених. Проте журналістами не було помічено, чи вдалось Марчукові через напружений графік натішитись варшавськими краєвидами, котрі незважаючи на сильний вітер, тішили око його дружини.

Громадське радіо, Радіо "Свобода"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування