Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свекра Тимошенко відмовилися випустити під підписку про невиїзд

Понеділок, 18 серпня 2003, 13:59
Шевченківський місцевий суд Києва у понеділок відхилив клопотання адвокатів колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи" Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри про направлення на дорозслідування їх кримінальної справи, а також про зміну запобіжного заходу – утримання під вартою на підписку про невиїзд.

Суддя Олександр Шостак відхилив клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу на підставі того, що раніше підсудні Геннадій Тимошенко й Антоніна Болюра ухилялися від слідства, внаслідок чого були оголошені у розшук.

Суддя також не погодився з доводом адвоката Наталії Пуденко про те, що її підзахисним не було надано достатньо часу на ознайомлення з матеріалами справи. Шостак нагадав, що час на ознайомлення з матеріалами справи був виділений відповідно до чинного законодавства, однак адвокат, з його слів, неодноразово не з'являлася на ознайомлення, а підсудні затягували даний процес, тому прокуратура законно обмежила термін ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Разом з тим відразу після оголошення рішення суду за попереднім клопотанням адвокат заявила нове клопотання з проханням відпустити її підзахисних на поруки під запоруку групи народних депутатів від фракції Блоку Юлії Тимошенко.

Адвокат мотивувала необхідність зміни запобіжного заходу її підзахисним поганим станом здоров'я Геннадія Тимошенка, а також поганим станом здоров'я батьків Антоніни Болюри, які потребують догляду.

У свою чергу представники прокуратури виступили проти задоволення клопотання, оскільки Тимошенко і Болюра, нагадали вони, вже раніше переховувалися від слідства і були затримані у Туреччині.

Суд винесе постанову по даному клопотанню о 14.00 середи.

Це вже третє клопотання, заявлене адвокатом Пуденко після початку розгляду по суті кримінальної справи двох колишніх керівників "ЄЕСУ". Раніше суд відхилив перше клопотання адвоката про закриття кримінальної справи.

Таким чином, у зв'язку з третім заявленим клопотанням суд досі не приступив до оголошення обвинувального висновку у справі колишніх керівників "ЄЕСУ".

Як повідомлялося, справа відносно Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри була направлена до суду у червні 2003 року. У той же час, справу відносно ще двох колишніх керівників "ЄЕСУ" - Євгена Шаго і Лідії Сокольченко - виділено в окреме провадження, оскільки вони знаходяться у розшуку.

Згідно з матеріалами справи, названі особи, "діяли у складі організованої злочинної групи під керівництвом і спільно з президентом ПФК "ЄЕСУ" Юлією Тимошенко, навмисно, з корисливих мотивів, зловживали службовим становищем, шляхом службової підробки, здійснили ряд тяжких злочинів".

Зокрема, як повідомлялося з посиланням на прес-службу Генпрокуратури, обвинувачені "незаконно заволоділи валютними коштами на суму $2 млрд. 251 млн. 221 тис. 873,6, отриманих від реалізації в Україні російського природного газу; приховали за кордоном України валютну виручку на суму $181 млн. 542 тис. 75,23; незаконно заволоділи державними коштами на суму 14 млн. 81 тис. 11 грн.; намагалися заволодіти державними коштами на суму 11 млн. 804 тис. 106,77 грн. і ухилялися від сплати податків на суму 21 млн. 375 тис. 304,74 грн".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...