Смірнов готує камери для олігархів?

Понеділок, 18 серпня 2003, 15:20
Міністр внутрішніх справ України Юрій Смірнов в понеділок відкрив у Дніпропетровську спецкомплес із камерами підвищеного комфорту для тимчасового утримання осіб, підозрюваних у здійсненні злочинів.

У комплексі передбачено три двомісні "бізнес"-камери, в яких є душ із гарячою водою й телевізор. Вартість перебування в ній протягом доби для підозрюваного становить 116 грн.

Капітально відремонтований, розрахований на 180 місць спецкомплекс відповідає європейським стандартам. Крім ізолятора тимчасового утримання, він містить приймальник для осіб, на яких накладено адміністративний арешт, та розподільник для затриманих за волоцюжництво.

23 звичайні камери спецкомплексу розраховані на 4-8 місць. Для затриманих також передбачено обладнані спортзали.

За словами міністра, кошти, отримані від клієнтів "бізнес"-камер, будуть використані для потреб органів внутрішніх справ, а саме на фінансування закладів для тимчасово затриманих осіб.

Смірнов відзначив, що перший в Україні подібний спецкомплекс європейського зразка було відкрито в Харківській області. На черзі - ще три-чотири області, проте, які саме - він не уточнив.

За словами міністра, щоб вирішити проблеми в країні, пов'язані з приміщеннями для тимчасово затриманих, "за скромними підрахунками, потрібно виділити з бюджету 200 млн. грн.".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...