Україна шукає експерта для обгрунтування реверса "Одеса-Броди"

Вівторок, 19 серпня 2003, 11:46
Міністерство палива і енергетики України оголосило тендер з вибору незалежного експерта для вироблення техніко-економічного обгрунтування нафтопроводу Одеса-Броди в напрямі Броди-нафтотермінал "Південний".

Повідомлення про це Мінпаливенерго опублікувало на офіційному сайті у вівторок.

Тендерні пропозиції Мінпаливенерго приймає протягом 30 днів з моменту публікації оголошення.

Вимоги до претендентів включають наявність не менш ніж 10-річного досвіду стратегічного консультування в різних областях економіки в міжнародному масштабі і достатній досвід консультування в нафтогазовій промисловості, але відсутність досвіду робіт, пов'язаних з нафтопроводом Одеса-Броди. Крім того, не менше 80% прибутків учасників конкурсу за 2002 р. повинні бути сформовані за рахунок консультаційних послуг.

Як повідомлялося, відібраний Мінпаливенерго експерт виконає експертизу за два місяці.

Український уряд відклав остаточне рішення з питання використання нафтопроводу Одеса-Броди в реверсному режимі, вирішивши залучити на тендері незалежного експерта в цій області.

У травні 2002 року була здана в експлуатацію перша черга нафтотранспортної системи Одеса-Броди. Її пропускна спроможність становить 9-14,5 млн. тонн нафти на рік з резервуарним парком 200 тис. кубометрів.

Морський нафтовий термінал "Південний" здатний приймати танкери дедвейтом до 100 тис. тонн. Передбачається розширення потужності нафтопроводу до 40-45 млн. тонн на рік з резервуарним парком 600 тис. кубометрів.

За використання нафтопроводу Одеса-Броди в реверсному напрямі виступає Росія. На засіданні українсько-російської змішаної комісії з питань економічної співпраці в липні в Ялті глава російського уряду Михайло Касьянов заявив, що угода про транзит російської нафти по території України може бути підписана після розв'язання питання транзиту російської нафти нафтопроводом Броди-Одеса.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування