Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко називає 2001-2003 роками "корумпованості, касетних скандалів, цензури"

Вівторок, 19 серпня 2003, 12:01
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає, що за останні два роки "світ нічого нового не довідався про Україну, окрім нових скандалів". Про це він заявив, виступаючи на восьмому Світовому конгресі українців, який проходить у Києві.

На думку Ющенка, Україна мала можливість "блискавично" заявити про себе після проголошення незалежності, маючи серйозний економічний та людський потенціал. "Але наша держава заявила про себе корумпованістю, касетними скандалами, цензурою", - сказав лідер "Нашої України".

"Доки патріоти боролися за незалежність України, за їхніми спинами формувалася псевдоеліта, для якої Україна є територією для бізнесу. Ці псевдоінтернаціоналісти взялися за приватизацію влади. В середині 90-х, коли всі раділи першій демократичній Конституції з часів Пилипа Орлика ця псевдоеліта призвела до тінізації влади. Купувалися депутатські мандати, міністерські портфелі", - наголосив Ющенко.

"Трагізм нинішньої ситуації у тому, що влада не українізувалася, вона стала ще більш ніякою. Бідність та безробіття у багатьох убило віру в українську державу. Саме влада вбила українську ідею, аби потім заявити, що вона не спрацювала".

"Чехія, Словаччина, Польща, Угорщина, Латвія, Литва давно позбулися постсоціалістичного синдрому. Вони знайшли своє місце у Європі, тоді як Україна досі стоїть на роздоріжжі, борсаючись у проблемах", - підкреслив лідер "Нашої України".

У залі Будинку вчителя на Світовий конгрес українців зібралося більше 300 делегатів з 26 країн. Віктор Ющенко зазначив, що "влада зустрічає конгрес не у просторому Палаці Україна, а в Будинку вчителя". "Але це є символічно. У цьому славному залі формувалися важливі рядки документів Михайла Грушевського, тут приймався четвертий універсал Центральної Ради, який проголосив Україну незалежною. Для мене цей зал також символічний, адже 2 з половиною роки тому тут було підписано політичну угоду про формування "Нашої України", - зазначив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування