Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ферхойген поставить Україну перед вибором: ЄС або ЄЕП?

Вівторок, 19 серпня 2003, 12:57
Комісар Європейського союзу з питань розширення Гюнтер Ферхойген, який відвідає Україну 11-12 вересня, збирається з'ясувати, чи сумісна угода про створення єдиного економічного простору "четвірки СНД" з європейськими прагненнями України.

Цю інформацію підтвердив українській службі радіостанції "Німецька хвиля" один з представників Єврокомісії. За даними цього представника, Європейська комісія прагне з'ясувати, що являє собою угода про створення ЄЕП між Україною, Білорусією, Росією і Казахстаном і чи відповідає цей документ європейським прагненням Києва.

Як повідомив раніше агентству "Інтерфакс-Україна" керівник програм преси і інформації представництва Єврокомісії в Україні Ан'є Шуберт, в ході візиту Ферхойген візьме участь в консультаціях на офіційному рівні, присвячених питанню підготовки плану дій, який ЄС розробляє з деякими країнами-сусідами майбутнього розширеного Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що план дій планується обговорити на саміті "Україна-Трійка Європейського Союзу", який пройде 7-8 жовтня нинішнього року в Ялті. Україна, зокрема, хотіла б бачити в цьому плані перспективу асоційованого членства в ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: