Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хав'єр Солана ще не зрозумів, реформа Кучми – це узурпація чи демократія

Вівторок, 19 серпня 2003, 14:25
Верховний комісар ЄС з питань зовнішньої політики Хав'єр Солана виступає на підтримку використання в європейському напрямку нафтопроводу Одеса-Броди.

"ЄС зацікавлений у диверсифікованості своїх джерел енергії, але також і в максимальному скороченні екологічного ризику транспортування нафти. Проект, про який ви говорите, у цьому контексті представляє для нас очевидний інтерес", - сказав Солана в інтерв'ю "Столичним новинам".

"Тому Єврокомісія допомагає здійснювати підготовчі роботи", - додав він.

Говорячи про концепцію "Розширена Європа", що регулює відносини ЄС із сусідніми країнами, у тому числі з Україною, Солана відзначив, що документ "відкриває нову дорогу". "Я вірю, що це — багатообіцяючий шлях для подальшого поглиблення і зміцнення нашого співробітництва".

Солана не дав чіткої відповіді, чи вважає він необхідним підписання договору про асоціацію України з Євросоюзом. "Співробітництво ЄС і України переживає прогрес, це дуже важливо не тільки для нас, але і для континенту в цілому. Найголовніше — ця ініціатива має підтримку, а співробітництво стає усе тісніше", - сказав він.

На питання про політреформу в Україні Солана сказав, що ще рано складати думку про це – "процес у самому розпалі".

"Очевидно, я буду продовжувати стежити за розвитком подій і міг би висловитися з цього приводу пізніше. Будь-які зусилля, спрямовані на зміцнення української демократії, на її ефективність, я буду підтримувати. Протилежні зусилля я не підтримаю", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування