Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧОЛОВІКА ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО ПІСКУН ОГОЛОСИВ У РОЗШУК

Вівторок, 19 серпня 2003, 14:50
Один з колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України Олександр Тимошенко, чоловік лідера БЮТ, народного депутата Юлії Тимошенко, оголошений у розшук.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив у вівторок начальник Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Олександр Куций.

У зв'язку з тим, що Олександр Тимошенко не з'являвся до слідчого, Генпрокуратура звернулася до Печерського місцевого суду Києва, який санкціонував його затримання і доставку у суд, повідомив він.

Як повідомлялося, 9 серпня 2001 року Києво-Святошинський місцевий суд звільнив з-під арешту Олександра Тимошенка і Валерія Фальковича під особисту запоруку ряду народних депутатів. Пізніше Апеляційний суд підтвердив це рішення.

Кримінальна справа відносно Олександра Тимошенка і Фальковича була порушена Генпрокуратурою України 18 серпня 2000 року. Вони звинувачуються у розкраданні з використанням службових повноважень державних коштів при здійсненні структурою "Укртехсервіс" у 1990-х роках операцій з експорту металопрокату до країн Далекого Сходу на суму $800 тис. Ця кримінальна справа є частиною справи корпорації "Єдині енергетичні системи України" і справи колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, раніше підкреслювали у прокуратурі.

У цей час Шевченківський місцевий суд Києва приступив до розгляду кримінальної справи по обвинуваченню двох колишніх керівників "ЄЕСУ" Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри.

Двоє інших керівників "ЄЕСУ" - Лідія Сокольченко і Євген Шаго - раніше були звільнені з-під варти за рішенням Апеляційного суду Київської області, однак у цей час вони також знаходяться у розшуку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування