Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(О) підпалює хати - мститься суддям Мукачевого за обрання Петьовки?

Вівторок, 19 серпня 2003, 15:28
У ніч на четвер у Мукачевому загорівся приватний будинок голови міського суду Павла Щербана.

У прес-службі блоку "Наша Україна" стверджують, що мав місце вибух і навмисний підпал, оскільки саме суд, який очолює Щербан, затвердив на посаді міського голови Мукачевого Василя Петьовку, який балотувався на цю посаду за підтримки блоку.

У черговій частині Мукачівського міськвідділу міліції підтвердили факт пожежі в приватному будинку Щербана. При цьому співробітники мукачівської міліції категорично спростували інформацію про вибух, а також повідомили, що зараз експертна група вивчає, був це підпал чи загоряння з інших причин.

У міліції повідомили, що будинок сильно постраждав. На щастя, людей у будинку в момент інциденту не було - там був нещодавно завершений ремонт, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, відповідно до першого рішення міськвиборкому на виборах мера Мукачевого 20 червня переміг кандидат від боку "Наша Україна" Василь Петьовка, за якого проголосували 49,9% виборців.

Його найближчий суперник - підтримуваний СДПУ(о) Ернест Нусер, який набрав 41,5% голосів жителів міста, заявив про порушення законодавства і зажадав визнати вибори недійсними або скасувати їхні результати на 15 дільницях.

Сихівський місцевий суд Львова два рази скасовував рішення про обрання Петьовки мером, однак двічі міськвиборком підтверджував своє рішення про перемогу цього кандидата.

Народний депутат Віктор Балога, повідомляє прес-служба "Нашої України", коментуючи цей інцидент, заявив, що розцінює це як "провокацію міліції й обласної влади, виклик громаді міста і всього Закарпаття".

За його словами, якщо мукачівський суд виносить рішення, що не подобаються обласній владі, "вона йде на змову з міліцією і криміналом".

"Обласна влада продовжує крізь пальці споглядати на бандитські напади, які відбуваються в області після виборів міського голови Мукачевого. Раніше підпалювали магазини бізнесменів, які не підтримують владу Закарпаття, а нині криміналітет узявся за приватні будинки неугодних суддів", - наголосив Балога.

"Губернатор Закарпаття Різак не сприймає компромісів, він хоче, щоб все було так, як бажає він та його партія СДПУ(о)", - підкреслив народний депутат.

Як відомо, Закарпатську обласну держадміністрацію очолює керівник обкому СДПУ(О) Іван Різак.

***

Заступник голови виконкому СДПУ(О) Юрій Говоруха у коментарі "Українській правді" зазначив, що есдеки як політична сила не брали участь у виборах, оскільки вони не висували свого кандидата.

Він також сказав, що місцева міліція має "подвійне підпорядкування – по лінії МВС і місцевій владі, яку очолює як раз представник "Нашої Україні" Петьовка". Говоруха додав, що спочатку потрібно розібратися, чи був підпал, а після того їм уже повинні займатися правоохоронці.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування