Суддя не повірив у хронічні хвороби свекра Тимошенко

Середа, 20 серпня 2003, 15:46
Шевченківський місцевий суд Києва у середу знову не зміг приступити до проведення судового засідання у справі колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри через чергове клопотання адвокатів підсудних. У засіданні суду оголошена перерва до 4 вересня.

На засіданні суду, що розглядав справу колишніх керівників "ЄЕСУ", суддя Олександр Шостак відмовив у задоволенні попереднього клопотання адвоката Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри Наталії Пуденко з проханням випустити її підзахисних під запоруку народних депутатів.

Суддя, зокрема, мотивував своє рішення тим, що наведені доводи адвоката про поганий стан здоров'я Геннадія Тимошенка не підтверджуються медичними довідками, які підшиті до матеріалів справи, і де зазначено, що він може брати участь у слідчих діях.

Відразу після винесення постанови суду зі згаданого клопотання Пуденко подала нове клопотання, в якому, посилаючись на незадовільний стан здоров'я її підзахисних, заявила, що вони не можуть брати участь у процесі і здійснювати свій захист. У зв'язку з цим адвокат просить відкласти розгляд у суді кримінальної справи до одужання її підзахисних.

У свою чергу, представники прокуратури заявили, що не підтримують дане клопотання, і представили судові медичну довідку від 20 серпня 2003 року, в якій сказано, що стан здоров'я підсудних, незважаючи на наявність ряду хронічних захворювань, є задовільним, і вони можуть брати участь у процесі і перебувати під вартою.

У результаті суддя оголосив перерву у засіданні до 12.00 4 вересня поточного року.

Коментуючи в інтерв'ю журналістам після закінчення засідання позицію захисту, представник прокуратури Василь Ярошовець відзначив, що вже четверте за рахунком клопотання захисту "спрямоване на те, щоб відтягнути початок судового засідання". За його словами, усі заявлені захистом клопотання подібні між собою, пояснюються поганим станом здоров'я підзахисних і переважно спрямовані на зміну запобіжного заходу для підсудних.

Говорячи про термін, протягом якого може тривати суд у справі колишніх керівників "ЄЕСУ", представник прокуратури висловив думку, що процес триватиме не один місяць. Він також звернув увагу на те, що суд має вивчити 47 томів кримінальної справи, у справі проходять більше 100 свідків, проведені десятки експертиз.

Адвокат Пуденко від коментарів для преси відмовилася.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування