Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПОПЕРЕДЖУЄ МОРОЗА, що влада може його використати і викинути

Середа, 20 серпня 2003, 20:10
"Наша Україна" застерігає інші опозиційні сили, що влада може їх використати задля проведення політреформи за своїм сценарієм.

"Усі демократи, і в тому числі соціалісти Олександра Олександровича Мороза, мають зрозуміти: нинішня влада, аби втриматися на коні, може запропонувати різним силам, фракціям найцинічніші методи задля їх тактичного залучення на свій бік", - зазначив Ющенко в інтерв'ю "Україні молодій".

"Потім ці сили буде викинуто на маргінес як використаний політичний матеріал", - додав Ющенко.

На його думку, влада використає опозиціонерів "для покриття дефіциту політичної підтримки в парламенті". За словами Ющенка, влада піде на удавані поступки опозиції, оскільки розуміє, що "грубою силою конституційну більшість у Верховній Раді зібрати неможливо".

"Потім діючі владці крутитимуть, як циган сонцем, виборчою системою, неодмінно переінакшать на свою користь сенс проведеної таким чином політичної реформи. Так шляхом спекуляцій може відбутися підміна фундаментальних речей".

"Якщо ж ідеться про так зване "партнерство", яке відбувається на рівні політичного жонглювання інтересами різних фракцій, я впевнений, що демократи в такому разі програють. Буде програно виборчу систему, систему влади. Демократи програють і вибори".

"Що трапиться, якщо через таку комбінацію з конституційною реформою в нас не відбудеться реальної зміни балансів політичної влади між конкретними групами впливу. В разі, коли ці баланси залишаться такими, як вони є зараз, можна буде забути і про пропорційну виборчу систему, і взагалі про будь-які демократичні зміни в управлінні державою".

Ющенко додав, що "Наша Україна" чинитиме опір "демократичними, законними способами" при спробі проведення такої реформи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування