ЛИТВИН ПІДТВЕРДЖУЄ, ЩО ГОТУЄТЬСЯ НОВИЙ ЗАКОНОПРОЕКТ РЕФОРМИ

Четвер, 21 серпня 2003, 10:52
У Верховній Раді розробляється узгоджений законопроект політичної реформи, який міг би замінити вже направлені до Конституційного Суду законопроекти президента Кучми й опозиції. Про це повідомив на брифінгу у четвер для журналістів спікер Володимир Литвин.

"Я знаю, що працюють різні ініціативні групи з числа депутатів, є певні напрацювання, певні проекти, вони обговорюються", - сказав Литвин.

Він повідомив, що не хоче вдаватися у подробиці, "але ті проекти, які є - скажу відверто, загалом мені подобаються, там чітко простежується логіка".

На думку спікера парламенту, компромісний законопроект потрібно узгодити не тільки у парламенті та з президентом, але й з урядом, оскільки документ передбачає розширення повноважень Кабміну. Якщо це буде зроблено, то, вважає Литвин, "можна відмовитися від двох законопроектів, які внесені до КС, відмовитися від законопроекту 0999, який отримав висновок Конституційного Суду". "Йдеться про синтезований єдиний документ", - додав спікер.

За його словами, щоб документ був дійсно узгоджений, то під ним слід зібрати підписи народних депутатів і побачити скільки його підтримує.

Коментуючи намір Кучми відкликати свій законопроект, Литвин сказав, що президент має звернутися до Верховної Ради, щоб та у свою чергу звернулася до КС. "Оскільки я його [президентський законопроект] направляв", - сказав Литвин.

Спікер також повідомив, що з Конституційного Суду поки не надходило висновків щодо жодного із законопроектів, направлених на експертизу. "КС працював у плані підготовки, бо були відпустки", - сказав Литвин. Він додав, що оскільки Верховна Рада не просила "прискорено" розглянути законопроекти, то висновки Конституційного Суду слід очікувати у вересні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...