Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міжнародна асоціація юристів спіймала Піскуна на фантазіях

Четвер, 21 серпня 2003, 17:52
Представник Міжнародної асоціації юристів спростовує повідомлення Генпрокуратури України про те, що вони дослухалися до пропозицій Святослава Піскуна.

Нещодавня зустріч 330 прокурорів із 75 країн світу, яка відбулася у Вашингтоні, була присвячена покращенню координації слідства у справах тероризму.

За даними Генпрокуратури, Святослав Піскун запропонував на ній створити "єдиний Всесвітній центр з боротьби з тероризмом". І, за повідомленням Києва, цю пропозицію внесли у підсумкову резолюцію форуму у Вашингтоні.

Баррі Генкок – генеральний юрисконсульт, четверта за посадою особа у виконавчому комітеті Міжнародної асоціації прокурорів, у розмові з радіо "Свобода" спростував ці повідомлення.

"Виконавчий комітет це не розглядав у жодній формі й вигляді... Це питання не було на порядку денному ні виконавчого комітету, ані конференції", - сказав він. "Ми не оприлюднювали жодної резолюції цього року".

Баррі Генкок нічого не знав і про другу ініціативу Піскуна щодо "створення єдиного обліку незаконної міграції". "Ні, це нічого спільного не має з нашою конференцією", - сказав він.

Слід при цьому додати, що це, однак, не означає, що генпрокурор України не виступав з такими пропозиціями.

Представник виконавчого комітету Міжнародної асоціації прокурорів уточнив, що цей форум уже раніше розпочав роботу по формуванню "офісів комунікацій" у генеральних прокуратурах держав - учасників цієї асоціації, щоб слідчі мали можливість контактувати зі своїми колегами в будь-якій точці світу, коли йдеться про справи стосовно терористів.

Згідно з повідомленням українських та російських ЗМІ, генеральний прокурор Піскун також висловив невдоволення небажанням американської юстиції співпрацювати з Україною, щодо, за його словами, нововиявлених банківських рахунків з капіталом у 280 мільйонів доларів екс-прем’єра Павла Лазаренка.

Представник міністерства юстиції США в розмові з радіо "Свобода" взагалі відмовився що-небудь сказати про цю справу, включно із обвинуваченням у небажанні співпрацювати. "Ми не коментуємо справ, які розслідують", - сказав американський урядовець.

Як раніше повідомлялося у ЗМІ, після повернення з Вашингтона генпрокурор Святослав Піскун розповів президентові України та журналістам про свою успішну поїздку до Америки і ухваленні його ініціатив на зібранні форуму Міжнародної асоціації юристів.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування