Генпрокуратура знову перевіряє, як міліція убивала свідка у справі Гонгадзе

П'ятниця, 22 серпня 2003, 13:13
Генеральна прокуратура України залучила до справи про убивство Георгія Гонгадзе листи до матері колишнього міліціонера Ігоря Гончарова, які він писав, перебуваючи під арештом.

Розпочата перевірка даних, які містяться у цих листах, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю прес-секретар генпрокурора Поліна Башкіна.

Як повідомлялося, фрагменти листів Гончарова до матері, написаних ним у слідчому ізоляторі, за її згодою опублікував у понеділок інтернет-сайт "Україна кримінальна".

У цих фрагментах ідеться про те, що Гончарова нібито катували співробітники міліції, а також знову згадується, що він мав інформацію про убивство Георгія Гонгадзе, яку арештований відмовився надати слідчому, побоюючись за своє життя.

Гончаров також пише, що не хворіє на жодні складновиліковні інфекційні захворювання, що було підтверджено щорічними обстеженнями "і у МВС, і в СБУ".

Журналіст Олег Єльцов, який раніше був знайомий з Гончаровим і опублікував його листи до матері, був у середу допитаний у зв'язку з цим в Генпрокуратурі.

Відповідаючи на питання, чи готові до 22 серпня, як планувалося раніше, результати експертиз про причини смерті Гончарова, прес-секретар генпрокурора повідомила, що "на даний момент до Генпрокуратури результати судово-медичної експертизи ще не надійшли, як і результати психологічної і графологічної експертиз листів".

Ігор Гончаров, який перебував під арештом із травня 2002 року за обвинуваченням в організації злочинного угруповання, до складу якого входили співробітники міліції, помер 1 серпня 2003 року.

За посередництвом невідомих людей громадська організація "Інститут масової інформації" одержала конверт із позначкою "розкрити після моєї смерті". У заявах Гончаров обіцяє розкрити імена убивць Гонгадзе і стверджує, що до цього убивства причетні співробітники міліції, а також повідомляє, що збирав докази цього злочину разом зі співробітником СБУ. Він називає в листі ряд прізвищ, однак ІМІ вирішив не обнародувати їх.

Копії цих листів були передані Генпрокуратурі, яка провела перевірку. "Фактично чогось нового, явного, чого ми не знали в справі Гонгадзе – у них не викладено", - повідомив минулого тижня заступник генпрокурора Олександр Медведько.

Читайте також:

Генпрокуратура: "У матеріалах Гончарова немає нового для справи Гонгадзе"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...