Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче "дискусії", чи треба обирати президента Верховною Радою

П'ятниця, 22 серпня 2003, 15:53
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє про необхідність розширити повноваження виконавчої влади і закріпити їх законодавчо.

Про це прем'єр заявив у п'ятницю в Харкові в інтерв'ю журналістам.

Янукович відзначив, що є главою уряду, який тільки "де-факто є коаліційним, де-юре цей статус ще необхідно затвердити в Конституції".

Він також нагадав, що в нинішньому році, "якими б складними не були відносини законодавчої й виконавчої влади", була прийнята велика кількість законів, які необхідно виконувати для реалізації реформи.

"Далі (після прийняття законів) їх можна виконувати, і якщо виконавча влада буде мати більше повноважень, це піде тільки на користь державі. Тому я за те, щоб виконавча влада таку можливість одержала. Від цього ми всі тільки виграємо, тому що будемо наводити порядок і будемо мати можливість запитати і з виконавців, і з чиновників, усіх, хто сьогодні має виконувати закони, що приймаються", - заявив він.

Прем'єр висловив упевненість, що в Україні наразі є можливість провести таку політичну реформу, "яка б здійснила розподіл обов'язків, повноважень у владі всіх рівнів, а також створила умови для консолідованої відповідальності перед українським народом".

Коментуючи на прохання журналістів положення, висловлене днями лідерами Соцпартії й Компартії Олександром Морозом і Петром Симоненком про можливості обрання президента в парламенті, Янукович відзначив, що це питання є дискусійним. "Потрібно, щоб така дискусія йшла в нашому суспільстві, і політики будуть таку полеміку вести", - сказав він.

Прем'єр висловив упевненість, що суспільство дасть свою оцінку тому, " чи потрібні нам усенародні вибори президента чи, може, як у деяких інших державах, вибирати його в парламенті".

"Чи потрібно нам витрачати величезні кошти на вибори чи можна президента вибрати в парламенті, не витрачаючи такі кошти? Прийде час, це питання дозріє, і ми усі відчуємо, як це зробити, але сьогодні в кожного буде своя думка", сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування