Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Касьянов не дозволить зробити Росію маргіналом у газовому консорціумі

П'ятниця, 22 серпня 2003, 19:11
Прем'єр-міністр Російської Федерації Михайло Касьянов "не приймає всерйоз" пропозицію міністра енергетики України Сергія Єрмілова запросити брати участь у російсько-українському газовому консорціумі Казахстан, Узбекистан і Туркменію.

"Поки ставлюся до цього повідомлення як до попередньої інформації і не приймаю всерйоз", - сказав Касьянов після зустрічі у посольстві України у Москві з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем.

"Є домовленість двох президентів про те, що Росія й Україна створюють газовий консорціум. Наступний етап - запрошення третього учасника - Німеччини. Я не чув про які-небудь інші етапи", - відзначив Михайло Касьянов.

Також Касьянов повідомив, що на початку вересня Росія визначиться з можливістю додаткового постачання зерна Україні.

"На початку вересня Росія оцінить результати збору зерна і після цього можна буде почати конкретну розмову про угоди постачання Україні російського зерна", - сказав Касьянов. Раніше Росія ухвалила рішення надати продовольчу допомогу Україні в об'ємі 160 тис тонн зерна.

Як сказав Касьянов, після аналізу результату збору урожаю у Росії "ми продовжимо прийняття рішень на задоволення потреби України у зерні". Разом з тим, російський прем'єр визнав, що ситуація із збором врожаю напружена, проходить з 2-тижневим запізненням, а усього поки зібрано 25 млн тонн.

Віце-прем'єр, міністр сільського господарства РФ Олексій Гордеєв заявляв про те, що підсумковий збір зерна у Росії складе близько 70 млн тонн.

У той же час, Віктор Янукович вважає, що питання надання продовольчої допомоги його країні "буде відрегульовано цивілізовано". "Росія вже простягла руку дружби і ми вважаємо, що наші розрахунки (з надання допомоги) повинні бути зрозумілі і взаємовигідні", - сказав український прем'єр.

Потреби України у зерні у зв'язку з неврожаєм оцінюються у 2 млн тонн зерна. Однак основною проблемою у справі надання продовольчої допомоги стало питання ціни на зерно, оскільки Україна розраховувала закупити зерно за середніми внутрішньоукраїнськими цінами.

РІА "Новини"

Читайте також:

Україна замість "Рургаза" кличе в газовий консорціум Казахстан, Узбекистан і Туркменію?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування