Касьянов упевнений, що ЄЕП може дійти і до єдиної валюти

П'ятниця, 22 серпня 2003, 20:42
Глава уряду Росії Михайло Касьянов заявляє, що мінімальний рівень Єдиного економічного простору України, РФ, Білорусії і Казахстану передбачає єдину митну і зовнішньоторговельну політику. Для її здійснення чотири держави повинні делегувати частину свого суверенітету наднаціональному органу.

Про це Касьянов заявив у Москві в п'ятницю в інтерв'ю журналістам після закінчення зустрічі з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем.

"Розписані рівні інтеграції (ЄЕП), мінімальний рівень - єдиний митний простір і єдина зовнішньоторгівельна політика, і, якщо чотири держави згодні навіть делегувати частину свого суверенітету якомусь наднаціональному органу в частині зовнішньоторговельної політики, це означає, що на величезному просторі не існує жодних перешкод".

За його словами, "даний мінімальний рівень передбачений тією конструкцією, яка на сьогодні погоджена заступниками глав уряду".

"Ми очікуємо розгляду цих вироблених документів президентами. Головний зміст зводиться до того, що така інтеграція проводиться добровільно", - сказав російський прем'єр.

Російський прем'єр висловив упевненість, що відповідні угоди будуть досягнуті "дуже скоро".

"Це - мінімальний рівень. Потім йдуть інші рівні інтеграції, які включають єдину політику в макроекономіці, в області тарифів на послуги природних монополій (газ, електроенергетика, залізничний транспорт). Далі ми говоримо про те, що в нас може бути єдина кредитно-грошова політика, або, принаймні, скоординована", - сказав Касьянов.

Російська сторона також відзначає введення на останньому етапі єдиної валюти: "коли у нас загальний економічний кордон і єдина валюта". "Ми пропонуємо всім чотирьом країнам: кожний може вибрати свій рівень інтеграції", - підкреслив він.

За його словами, така ж позиція буде віднесена і до міграційної політики. "Це говорить про те, що ми прагнемо того, щоб наші громадяни не мали жодних обмежень у плані пересувань на цьому просторі", - сказав Касьянов.

У свою чергу прем'єр-міністр України Віктор Янукович відзначив, що політичні рішення і конкретні дії в розв'язання визначених питань уже створили ситуацію, коли товарообіг між двома країнами виріс за останні півроку на 33. "І ця атмосфера підтримується промисловцями й підприємцями", - сказав він.

Інтерфакс-Україна


Касьянов не дозволить зробити Росію маргіналом у газовому консорціумі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...