Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма в присутності Пінчука і Чорномирдіна благословив реверс "Одеса-Броди"

Субота, 23 серпня 2003, 13:48
Російська "Тюменська нафтова компанія" звернулася з листом до президента Леоніда Кучми, де відстоює ідею реверсу нафтопроводу "Одеса-Броди". На листі стоїть віза Леоніда Кучми "Прошу терміново опрацювати".

Копія даного листа потрапила в розпорядження газети "Дзеркало тижня".

За даними видання, лист керівника "ТНК" Германа Хана датовано 15 серпня 2003 року. Свою резолюцію на ньому "Прошу терміново опрацювати", адресовану главі НАК "Нафтогаз України" Юрієві Бойку, Леонід Кучма поставив 16 серпня.

За інформацією "Дзеркала тижня", це сталося в той же день, коли відбулася його зустріч із представниками керівництва ТНК, послом РФ Віктором Чорномирдіним і зятем Віктором Пінчуком. У НАК "Нафтогаз України" документ зареєстрований 18.08.03.

Особливу увагу "Дзеркало тижня" звертає на абзац, де Хан стверджує, що "проект тимчасового реверсу нафтопроводу "Одеса-Броди" як бізнес-проект на рівні господарчих суб'єктів України і Росії готовий до реалізації і не вимагає окремого рішення Кабінету міністрів України". "Дзеркало тижня" нагадує, що раніше Леонід Кучма доручив саме Кабінетові міністрів прийняти остаточне рішення з використання нафтопроводу "Одеса-Броди".

У листі Кучмі Хан інформує, що в результаті роботи з забезпечення реверсу "зафіксована наявність реальних технічних і економічних можливостей організації нового маршруту транспортування нафти по території України (Броди - МНТ "Південний") потужністю до 9 млн. тонн на рік і підготовлені відповідні договори".

Дана робота, на думку автора листа, дозволить почати експлуатацію вищевказаного нафтопроводу в напрямку на порт Південний вже в IV кварталі поточного року.

Також висловлюється готовність здійснити проект реверсу нафтопроводу "Одеса-Броди" протягом 3-5 років.

У листі також міститься скарга на міністра палива й енергетики України Сергія Єрмілова, який, на думку керівництва "ТНК", "усіляко затягує ухвалення остаточного рішення з даного питання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування