Кучма просить політиків не плазувати і не займатися експортом сміття

Субота, 23 серпня 2003, 16:58
Президент Леонід Кучма закликає українських політиків не критикувати Україну, перебуваючи за кордоном.

"Чим більше вони будуть посипати собі голову попелом на європейських та заокеанських помостах, чим більше віддалятимуть Україну від Європи, у якій не прийнято поважати вічних нитиків", сказав Кучма, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня незалежності.

"Якщо ми не схаменемося, і не випростаємося, нас завжди будуть робити якщо не далекими сусідами, то ще й бідними родичами", зазначив він.

Кучма додав, що є ризик, що в такому разі Україну "зовсім випихатимуть з європейської сім'ї, яку створювали наші далекі пращури".

"Я закликаю припинити це принизливе плазування на чужих владних дворах", сказав президент. "У світі прийнято спілкуватися мовою прагматизму, рішучого відстоювання національних інтересів", додав він.

За словами президента, імідж України як "паралітика на узбіччі світового прогресу" роблять "деякі патентовані патріоти, які на експорті сміття з рідної хати зробили собі політичний бізнес".

На думку Кучми, "комплекс меншовартості – це найтяжча спадщина, з якою ми вийшли з багатовікового блукання пустелями бездержавності".

У своєму виступі президент також закликав почати формувати позитивний імідж України:

"Нам необхідно негайно розгорнути відповідну організаційну роботу, щоб інформаційний вакуум навколо нашої держави заповнювала правда, а не вимисел".

Кучма сказав, що "у світових інформаційних потоках Україну представляє хто завгодно, тільки не вона сама". "Про нас знають з чужого голосу, а тому імідж держави постає перед міжнародним співтовариством спотвореним і викривленим", сказав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування