Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма хвалиться перемогами на всіх фронтах: ЄС, НАТО, Росія, США

Субота, 23 серпня 2003, 17:29
Україна веде переговори з Литвою, Словаччиною, Чехією та Угорщиною про спрощення візового режиму.

Як повідомив у суботу Леонід Кучма, Україна прагне запровадити з цими державами таку саму формулу, як і з Польщею - безвізовий режим для громадян цих країн в обмін на безкоштовні візи для українців.

Кучма сказав, що ці переговори ведуться "на найвищому рівні за участю президента України".

Говорячи про європейський вибір України, президент закликав перестати "декларувати часові рамки вступу до Євросоюзу".

"Більше уваги треба приділяти підвищенню рівня життя, розвитку демократії", - сказав Кучма, виступаючи на урочистому засідання з нагоди Дня незалежності.

Він сказав, що Україна наповнила свій європейський вибір "реальним змістом". "Маю на увазі наш наполегливий діалог із Євросоюзом, реальне просування на шляху вступу до НАТО, інтенсифікацію взаємин із західними сусідами, які вже є членами альянсу чи стоять на його порозі", - пояснив президент.

Про відносини з Росією та СНД Кучма сказав, що з цими державами Україну єднає прагнення прискорити економічний розвиток. Він додав, що Україна і Росія "як ніколи потрібні одне одному".

Президент також сказав, що відносини с США показують роль України, яка не є "периферійною" у світовій політиці. "Маю на увазі співпрацю [з США] у розв'язанні найгостріших проблем світової безпеки, врегулюванні кризових явищ глобального масштабу".

Кучма додав, що у відносинах з США "стратегічний збіг інтересів та спільне сповідування цінностей демократії і гуманізму" взяли гору над "емоційним сприйняттям окремих неоднозначних, а іноді зовсім неіснуючих обставин".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування