Єрмілов вважає, що доносами на ім`я Кучми ТНК "грубо втручається" у справи України

Понеділок, 25 серпня 2003, 13:21
Міністр палива й енергетики Сергій Єрмілов вважає "грубим втручанням у внутрішні справи України" лист компанії "ТНК" на ім'я президента Леоніда Кучми.

У даному документі, який потрапив у розпорядження газети "Дзеркало тижня", російські нафтовики відстоюють ідею реверсу нафтопроводу "Одеса-Броди" і відзначають, що Єрмілов "усіляко затягує ухвалення остаточного рішення з даного питання".

Єрмілов відзначив у коментарі "Українській правді", що зараз проводиться "техніко-економічне обґрунтування проекту "Одеса-Броди", яке покаже реальну вигоду України – в який бік буде працювати нафтопровід".

Міністр сказав, що за "рівних умов" оцінки роботи "Одеса-Броди" у реверсі або на Європу переможе західне використання нафтопроводу, яке підтримується Європейською комісією. "Підкреслюю, за рівних умов", - додав Єрмілов.

Як повідомлялося раніше, у листі президента "ТНК" Германа Хана на ім'я Леоніда Кучми відзначається, що "проект тимчасового реверсу нафтопроводу "Одеса-Броди" як бізнес-проект на рівні господарюючих суб'єктів України і Росії готовий до реалізації і не вимагає окремого рішення Кабінету міністрів України". На листі стоїть віза Леоніда Кучми "Прошу терміново опрацювати". Раніше президент доручав саме Кабінету міністрів прийняти остаточне рішення щодо використання нафтопроводу "Одеса-Броди".

За даними "Дзеркала тижня", Леонід Кучма поставив візу на листі в той же день, коли відбулася його зустріч із представниками керівництва "ТНК", послом РФ Віктором Чорномирдіним і зятем Віктором Пінчуком.

У той же час Віктор Чорномирдін відзначив у суботу в коментарі "Українській правді", що не був присутній при передачі Кучмі цього листа "ТНК". "Такого не було, я нікому не вручав, я навіть не в курсі справи, що кому хто вручав", - сказав російський посол.

Читайте також:

Кучма в присутності Пінчука і Чорномирдіна благословив реверс "Одеса-Броди"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News