Спікери Північної Європи хочуть тісніше прив`язати Україну до ЄС

Понеділок, 25 серпня 2003, 16:52
На саміті глав парламентів країн Північної Європи пролунала ідея створення спільного економічного і політичного союзу за формулою Європейський Союз плюс нові сусіди. Керівники парламентів підтримали пропозицію голови Сейму Литви Артураса Паулаускаса приділити більшу увагу прискоренню інтеграції України.

"Литва вже почала цю роботу, - сказав своїм колегам Паулаускас, - ми створюємо Литовсько-Українську парламентську асамблею, мета якої передати Києву досвід Вільнюса в інтеграції до Євросоюзу і НАТО".

Керівники парламентів Данії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Фінляндії та Швеції зібралися в литовському курорті Паланга для обговорення актуальних проблем регіону напередодні розширення Європейського Союзу і НАТО. Вони домовилися координувати дії вісімки з метою зміцнення Європейського Союзу і безпеки його країн.

Парламентарі вісімки висловилися за поглиблення зв'язків з Україною, а також із Молдовою і країнами Південного Кавказу.

Очікується, що саміт країн Північної Європи запропонує Україні більш тісну співпрацю з метою досягнення нею стратегічної мети – членства в євроатлантичних структурах. Зустріч завершиться 26 серпня прийняттям спільних документів.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...