Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА ПРОСИТЬ ЄС ПРО АСОЦІЙОВАНЕ ЧЛЕНСТВО

Вівторок, 26 серпня 2003, 10:14
Україна у відносинах з Євросоюзом буде домогатися асоційованого членства. Саме така мета записана у переданому до ЄС документі МЗС України, де викладено бачення Києвом плану дій "Україна-ЄС".

"Там забита стратегічна мета - переведення відносин співпраці у відносини інтеграції, і відносин партнерства у відносини асоціації європейського типу", - розповів журналістам перший заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий.

За словами Чалого, в українському баченні Плану дій "Україна-ЄС" також "багато питань, повязаних з економічною сферою, підвищенням рівня транскордонної співпраці тощо".

"Ці питання прописані загально, передано елементи концепції. Ми очікуємо на візит комісара ЄС з питань розширення Гюнтера Ферхойгена, під час якого продовжимо діалог конкретно", - сказав заступник міністра.

Чалий зазначив, що останні роки Україна порушує перед ЄС питання початку переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. "На жаль, штучно, всупереч Угоді про партнерство і співробітництво, ЄС робить штучну передмову для початку таких переговорів - вступ України до СОТ".

За словами Чалого, Україна "навіть не веде попередній діалог". "Якщо ЄС зробить крок на зустріч, це буде дуже позитивно, це дозволить поглибити наші відносини і мати перспективу євроінтеграції".

Як відомо, минулого тижня Україна передала Європейській комісії своє бачення форм і змісту майбутнього Плану дій. При цьому зміст документа не деталізувався.

План дій, що ЄС розробляє з кожною країною-сусідом майбутнього розширеного Євросоюзу, планується обговорити на саміті "Україна-трійка Європейського Союзу" у жовтні нинішнього року в Ялті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування