Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров прийме Україну до СОТ, а з Росією – просто консультації

Вівторок, 26 серпня 2003, 13:48
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров відзначає успіхи країни в переговорному процесі з питання про вступ у Світову організацію торгівлі (СОТ) і сподівається, що Україна буде прийнята до СОТ в 2004 році.

"Ми дійсно непогано просунулися в переговорному процесі по СОТ, і ми розраховуємо, що в наступному році таке рішення (про прийом до організації) відбудеться", - сказав Азаров у вівторок у Києві в ході зустрічі з акредитованими в Україні членами іноземних дипломатичних представництв.

При цьому перший віце-прем'єр нагадав, що, відповідно до результатів переговорів із країнами-членами СОТ про доступ до ринків товарів і послуг, "жодна з існуючих домовленостей не може бути переглянута".

Говорячи про консультації з Росією з приводу вступу до СОТ, Азаров відзначив, що обидві країни "турбує одне - щоб наші ринки не виявилися абсолютно відкритими, щоб в умовах такої, що розвивається, і недостатньо конкурентної української економіки ми широко не відкрили б кордон, не загубили б цілі галузі".

"Ми бачимо як плюси вступу до СОТ, так і мінуси", - сказав Азаров, підкресливши, що Україна "має намір відстоювати національні інтереси, насамперед інтереси економіки".

Такої позиції українська сторона дотримується не тільки в переговорах із країнами - учасницями СОТ, але й у переговорах з офіційною Москвою в питанні створення єдиного економічного простору, додав перший віце-прем'єр.

"Задача - знайти взаємоприйнятний варіант і, я думаю, ми його знайдемо", - підкреслив Азаров.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування