Омельченко регулярно бачить Кучму, а той його не звільняє

Вівторок, 26 серпня 2003, 14:28
Київський міський голова, глава Київської міськадміністрації Олександр Омельченко продовжує наполягати, що після досягнення 65-річного віку він законно працює на цих посадах.

"Якщо ми поважаємо свою державу, то треба поважати закон. І по ньому й працювати. Я не можу по-іншому сказати, як казав раніше. Я займаю посаду тут, на Хрещатику, 36, по праву", - сказав Омельченко на прес-конференції у Києві.

На питання журналістів про зустріч з Леонідом Кучмою мер розповів: "На день народження я поздоровив президента, президент поздоровив мене. Як чоловіки роблять: тиснуть один одному руку, плескають по плечу, вручають один одному сувеніри, вип'ють чарку".

Однак, за словами Омельченка, ця зустріч з Кучмою 9 серпня "була далеко не остання".

"Я після того зустрічався з президентом у Севастополі, потім на святах – президент оглянув парк [у Києві], і враження у нього – з високою оцінкою. І сьогодні згідно з протоколом проводжав президента у відрядження. Потім за протоколом зустрічати треба".

Омельченко також розповів, що особисто відслідковує інформацію про своє можливе звільнення: "Розмови, інтернет особливо, преса: я теж все читаю".

Як відомо, у вівторок Леонід Кучма знову не дав чіткої відповіді, чи буде він звільняти чиновників, які досягли граничного 65-річного віку перебування на держслужбі – Олександра Омельченка та Анатолія Зленка. "Сьогодні зі всіх сторін йдуть пропозиції, тиск на президента. Одні кажуть, що треба, інші кажуть, що не треба. Моя позиція така: є закон, і президент просто зобов'язаний дотримуватися закону", - сказав Кучма.

***

Відповідаючи на питання про акції протесту щодо поганих умов проживання у київських гутрожитках, які проводить організація "Братство" під адміністрацією президента, Омельченко розповів:

"Я знайомився тиждень тому, і хочу щоб ви знали: ніякої релігійної православної організації "Братство" немає. Не зареєстрована вона у Мін'юсті. І ніякого страйкового комітету "Братства" немає. Комітет організований особами, які ніде не працюють, не є киянами, а є жителями Полтавської області, Івано-Франківської, Волинської. Виключені студенти, які безправно проживають у гуртожитках авіаційного університету, аграрного університету, політехнічного".

Омельченко сказав, що акції протесту "Братства" показують по телебаченню, щоб "закликали народ до розбрату". "То на совісті тих політиків, які надають подібній організації телеканали – Перший національний, Інтер".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News