Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замість влади Симоненко і Мороз повинні були вести переговори Ющенком

Вівторок, 26 серпня 2003, 14:32
Готовність лідерів КПУ та СПУ Петра Симоненка та Олександра Мороза вести переговори з главою президентської адміністрації Віктором Медведчуком "зумовлена відсутністю реальних ініціатив з боку лідера "Нашої України" Віктора Ющенка розпочати переговори щодо взаємодії на наступних виборах".

Так прокоментував новий проект змін до Конституції, "який досі не опубліковано", лідер партії "Собор" Анатолій Матвієнко. Він вважає, що саме "на Ющенкові лежав прямий обов'язок ініціювати такі переговори".

На думку Матвієнка, "йдеться про чергову спробу Медведчука, який не має шансів перемогти на всенародних президентських виборах, пролонгувати власне перебування при владі".

При цьому партія закликає "лідерів усіх фракцій опозиційної "четвірки" дотримуватися положень підписаного навесні ними ж Меморандуму щодо конституційної реформи.

Лідер "Собору" "сподівається", що Мороз і Симоненко усвідомлюють, що "всі гарантії з боку "більшості" щодо переходу до пропорційної системи виборів можуть виявитися облудними". "Навіть ухвалення й підписання закону про пропорційні вибори разом із конституційними поправками може не перешкодити змінити цей закон до 2006 року простою більшістю голосів", - застерігає він.

Також Матвієнкові "впадає в око різновекторність прагнень представників влади й лівої опозиції, що не дає змоги говорити про сталість запропонованої політичної конструкції".

Раніше, лідер "Собору" заявляв про те, що його партія буде підтримувати на президентських виборах лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка і буде переконувати у доцільності такого рішення і членів Блоку Юлії Тимошенко. Партія "Собор" входить до БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування