По українських миротворцях в Іраку відкрили вогонь

Вівторок, 26 серпня 2003, 15:07
Українські миротворці в Іраку за минулі вихідні затримали в місті Ель-Кут чотирьох озброєних людей, двоє з яких чинили опір і відкрили вогонь. Обійшлося без жертв.

Затримані були передані до військової поліції США, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Український патруль надав також допомогу іракським поліцейським у затримці 9 нелегальних мігрантів, які незаконно перетнули кордон Ірану з Іраком.

Крім того, миротворці-сапери знайшли більше 50 вибухонебезпечних предметів, серед яких протипіхотні фугасні міни, граната.

У понеділок українські миротворці разом з американськими здійснювали патрулювання ділянки ірано-іракського кордону, охороняли аеродром та інші об'єкти. Для виконання цих задач залучалося 1116 чоловік особового складу і 140 одиниць техніки.

У цей же день було завершене перевезення майна 52-го окремого механізованого батальйону з Ель-Кута до нового місця базування батальйону, неподалік населеного пункту Ес-Сувейра.

Планується, що у вівторок до патрулювання ірано-іракського кордону, охорони аеродрому й інших об'єктів буде притягнуто 856 чоловік і 109 одиниць техніки. Інші миротворці будуть облаштовувати місця дислокації.

Стан здоров'я особового складу задовільний. В даний момент хворих у бригаді немає.

Український миротворчий контингент в Іраку нараховує 1656 військовослужбовців. Це другий за чисельністю контингент у складі бригади "Центр-Південь" польського сектора відповідальності.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування