Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зленко не просить Росію вибачатися за голодомор

Вівторок, 26 серпня 2003, 17:05
Україна не має наміру вимагати від Російської Федерації вибачень за голодомор 1932-33 років, заявляє міністр закордонних справ України Анатолій Зленко.

"На сьогоднішній день ми не намагаємося загострювати це питання, у тому числі й у консультаціях з російською стороною, щоб забезпечити головні завдання - міжнародне визнання цієї трагічної події, а також показати причини таких трагічних результатів 32-33 років", - заявив Зленко, відповідаючи на питання журналістів у Києві у вівторок в ході прямої телефонної лінії.

За словами міністра, "сьогодні для нас надзвичайно важливо якомога ширше підключити різні країни, щоб ця дата була визнана, і в цьому контексті ми ведемо роботу".

"Ми не хочемо загострювати відносини і перекладати відповідальність, або ставити гостро питання про вибачення з погляду провини", - відзначив глава українського МЗС.

"Ми хотіли б працювати разом (з російською стороною) і щоб усунути все те, що нагромадилося в історії. І ця сторінка в історії залишається чорною як для нашої країни, так і для нашого народу", - сказав Зленко.

Він також повідомив, що українська і російська сторони регулярно проводять консультації з цієї проблеми. "Російська Федерація готова обговорювати цю проблему в рамках наукових конференцій", - повідомив Зленко, відзначивши необхідність роботи з цього питання істориків-фахівців.

На початку серпня посол РФ в Україні Віктор Чорномирдін заявив у Києві, що Російська Федерація як правонаступниця СРСР не має наміру вибачатися перед Україною у зв'язку з голодомором 1932-1933 років.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Чорномирдін: Ми не вибачимося перед Україною за події 1932-33. Це нам треба "в ноги вклонитися"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування