Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄЕП помре в українській Верховній Раді?

Вівторок, 26 серпня 2003, 17:37
Міністр закордонних справ Анатолій Зленко вважає, що договір про створення Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусі та Казахстану має бути ратифікований 300 голосів депутатів Верховної Ради.

"Як буде ратифікована ця угода [про створення ЄЕП] – це теж питання. За нашим законом про міжнародні договори, на мій погляд, ця угода має бути ратифікована 2/3 голосів депутатів", - сказав Зленко під час гарячої телефонної лінії у Кабінеті міністрів.

Міністр підкреслив, що документи, які підписуватиме Україна, не будуть суперечити прагненню вступити до Євросоюзу. "Ми не можемо переступити межу, яка може завдати шкоди євроінтеграції України", - сказав Зленко.

"Однозначно скажу, що немає застережень щодо напрацьованих документів. Ми бачимо, як еволюціонувала позиція ініціаторів створення ЄЕП. Від перших намагань щодо введення єдиної валюти, створення митного союзу, колективного вступу до СОТ – так питання не стоять. Вони зняті з порядку денного і тут я бачу заслугу делегації України", - повідомив Зленко.

Зленко сказав, що завдання, яке ставиться при створенні ЄЕП – "зробити Україну привабливим партнером Європейського союзу". "Якщо ЄЕП буде працювати на це – ми за!", - зазначив міністр.

Коментуючи застереження єврочиновників щодо протиріч між ЄЕП та курсом України на ЄС, Зленко зазначив: "Представники Європейської комісії поки не мають повної інформації нашої держави з цього питання. Тому сьогодні на зустрічі з дипломатичним корпусом Азаров Микола Янович дав відповідні роз'яснення. Ми на шляху, щоб провести відповідні консультації з представниками Європейської комісії".

"Ми ніколи не поступимося стратегічним курсом на євроінтеграцію", - ще раз підкреслив Зленко.

Українська правда

Читайте також:

Україна гальмує створення ЄЕП

Ослунд: Євросоюз повинен врятувати Україну від загрози нового СРСР

ЄС ПОСТАВИТЬ ХРЕСТ НА УКРАЇНІ ПІСЛЯ 18 ВЕРЕСНЯ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування