Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єрмілов не знає, як росіяни дізналися про залучення Казахстану, Узбекистану та Туркменістану до консорціуму

Середа, 27 серпня 2003, 10:34
Питання про залучення до газотранспортного консорціуму Туркменістану, Казахстану та Узбекистану тільки "обговорювалося".

Про це міністр палива та енергетики Сергій Єрмілов заявив в інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі. За його словами, "ця пропозиція буде надалі опрацьовуватися. Після того, як вона буде сприйнята урядом вона буде запропонована іншим учасникам". "Поки що це тільки пропозиція", - наголосив Єрмілов.

Проте, за його словами, обговорення з представниками названих середньоазійських країн вже були. "Але вони не можуть вважатися офіційними, це також робочі обговорення", - зазначив він.

Єрмілов також висловив здивування, "якимось чином" російська преса про це "прознала і видала це за дійсні пропозиції з боку Мінпаливенерго та Держпрому". У п'ятницю російська газета "Комерсант" повідомила, що міністр ПЕК України Сергій Єрмілов запропонував російському "Газпрому" включити до складу учасників консорціуму Казахстан, Узбекистан і Туркменію.

Коментуючи питання щодо участі Німеччини у консорціумі, міністр ПЕК повідомив, що "найближчим часом Україна і Росія запропонують іншим учасникам із Західної Європи приєднатися до обговорення".

За словами Єрмілова, відбулося "попереднє обговорення" щодо залучення до консорціуму французького "Ґаз де Франс" та італійської компанії. "Балтійські країни не вносили пропозицій до участі в газотранспортному консорціумі. Були сигнали від Польщі".

"Це тільки також на попередньому робочому рівні. Я думаю, що це тільки попередні були обговорення", - заявив Єрмілов.

На думку міністра ПЕК, Україна та Росія визначили "наступні кроки, план роботи, і після того, як ці кроки буде виконано, ми будемо просуватися вперед". "Україна послідовно буде впроваджувати політику відкритості і статус України як транзитної держави. Ми пропонуємо свою територію для власників енергетичних ресурсів з інших країни для транзиту до Європи", - сказав Єрмілов.

Читайте також:

До кінця року консорціуму з Росією не буде. Навіть без Казахстану, Узбекистану й Туркменії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування