Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ЗВІЛЬНИВ МІНІСТРА МВС СМІРНОВА І ПРИЗНАЧИВ БІЛОКОНЯ

Середа, 27 серпня 2003, 17:19
Президент України Леонід Кучма звільнив Юрія Смірнова від посади міністра внутрішніх справ України і призначив головою МВС керівника Головного управління з питань судової реформи, діяльності військових формувань і правоохоронних органів Миколу Білоконя.

Про це повідомив журналістам сам Кучма в середу у Києві. "Сьогодні підписав указ про призначення нового міністра внутрішніх справ. Завтра о 9.00 він буде представлений", - сказав Кучма, підкресливши разом з тим, що у ротації керівництва МВС "немає політики".

Зі слів президента, є "суто внутрішні свої проблеми, які пов'язані з діяльністю цього міністерства". "Свіжа кров ніяк не пошкодить роботі Міністерства внутрішніх справ", - вважає він.

Кучма зазначив, що у роботі МВС залишаються проблеми. "Напевно, потрібні більш рішучі кроки щодо внутрішньої безпеки", - сказав він, відзначивши при цьому, що досі не припиняється корупція в органах внутрішніх справ.

Президент повідомив, що Смірнов вже 2 рази подавав рапорт з проханням про відставку і звільнений з посади на основі такого рапорту. Крім того, Кучма дав зрозуміти, що найближчим часом зробить ще ряд кадрових рішень. "Це перша вам новина, і я думаю, що не остання", - сказав президент, звертаючись до журналістів.

Білоконь змінив на цій посаді Юрія Смірнова, який був міністром з 26 березня 2001 року.

До призначення міністром внутрішніх справ Білоконь з листопада 2001 року працював заступником глави адміністрації президента - керівником головного управління з питань судової реформи, діяльності військових формувань і правоохоронних органів. Генерал-лейтенант міліції, знаходиться у діючому резерві МВС України.

Білоконь народився 22 березня 1955 р. в селі Могильовка Жмеринського району Вінницької області. У 1981 році закінчив Київську вищу школу МВС, в 1992 р. - Академію МВС, кандидат юридичних наук.

З 1975 р. по 1994 р. працював в органах внутрішніх справ на посадах: інспектора відділу кримінального розшуку, інспектора управління правоохорони громадського порядку, старшого інспектора управління правоохорони громадського порядку, командира роти ППСМ УВД, заступника начальника Мінського РВВС м. Києва, заступника начальника управління правоохорони громадського порядку УВС, начальника організаційного відділу міліції громадської безпеки МВС України.

З 1994 р. по 1996 р. Білоконь працював у центральному апараті МВС України на посадах: заступника начальника Головного управління правоохорони громадського порядку МВС України, першого заступника начальника Головного управління адміністративної служби міліції МВС.

З 1996 р. по 1999 р. - начальник Головного управління адміністративної служби міліції МВС України.

З 1999 р. по 2001 р. - начальник Управління МВС України у Кіровоградській області.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування