Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович з Білоконем зібралися міняти "психологію людей у погонах"

Четвер, 28 серпня 2003, 11:26
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович представив у четвер колегії Міністерства внутрішніх справ новопризначеного голову відомства Миколу Білоконя.

Глава уряду зазначив, що Білоконь добре відомий співробітникам внутрішніх справ. У зв'язку з цим він нагадав факти з трудової біографії нового міністра.

Білоконь починав трудову діяльність з посади інспектора. Потім працював в органах внутрішніх справ на різних посадах. До призначення міністром з листопада 2001 року займав посаду заступника глави адміністрації президента - керівника головного управління з питань судової реформи, діяльності військових формувань і правоохоронних органів. Генерал-лейтенант міліції, перебуває у діючому резерві МВС України.

"Скрізь, де працював Микола Васильович, він зарекомендував себе як грамотний фахівець, компетентний й ініціативний керівник. На міністра покладають великі надії, оскільки почата масштабна реформа (в органах внутрішніх справ)", - сказав Янукович.

Він подякував колишньому міністрові Юрію Смірнову, який також був присутній на колегії, за його роботу на цій посаді. "Досвід Юрія Олександровича буде корисний і нинішньому керівництву", - підкреслив прем'єр.

У ході представлення нового міністра Янукович також зазначив, що структурні перетворення і кадрові зміни в органах внутрішніх справ принесуть бажаний результат тільки тоді, коли міліція буде складатися зі співробітників нової формації.

З його слів, головне завдання правоохоронців нової формації полягає у реальному забезпеченні конституційних прав і свобод людини. "Треба змінювати психологію людей у погонах. З тими, хто до цього не готовий, доведеться попрощатися", - підкреслив Янукович, і додав, що "правоохоронці будуть працювати ефективно тільки у тому випадку, коли усвідомлять своє високе призначення".

Янукович також заявив, що діяльність правоохоронних органів є обличчям держави. "Так, дільничий інспектор - фігура не політична, але з його поведінки судять про владу взагалі", - підкреслив він.

Другим завданням, яке стоїть перед працівниками правоохоронних органів, Янукович назвав удосконалення нормативно-правової бази, направленої на боротьбу із злочинністю. "Заплановану реформу можна здійснити тільки при вдосконаленні нормативно-правової бази по боротьбі з організованою злочинністю. Ми чекаємо від вас конкретних пропозицій", - сказав він.

Третьою задачею прем'єр назвав необхідність уміння прогнозувати розвиток криміногенної ситуації, своєчасно виявляти її причини і ліквідувати умови росту злочинності. "Нікому не потрібна красива звітність, необхідно викоренити процентоманію", - підкреслив він.

Прем'єр також звернув увагу на питання розкриття резонансних злочинів. "Іноді замість високопрофесійних слідчих дій, ми маємо гучні заяви й обіцянки розкрити злочини. Не треба чекати окремих доручень", - сказав він.

Разом з тим Янукович зазначив, що працівники органів внутрішніх справ розкривають більше 90% скоєних у державі злочинів. У зв'язку з цим він зазначив, що держава серйозно заборгувала правоохоронним органам, які навіть не мають належного обмундирування. "Такий стан речей вважаю неприпустимим. Уряд працює над тим, щоб істотно поліпшити матеріальне і фінансове становище органів внутрішніх справ", - підкреслив прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування