Зленко заочно видав "гарбуза" Касьянову

Четвер, 28 серпня 2003, 12:50
Україна категорично відкидає можливість створення в рамках Єдиного економічного простору наднаціонального органу. Про це заявив у інтерв'ю газеті "День" міністр закордонних справ Анатолій Зленко.

На питання про створення в ЄЕП наднаціонального органу Зленко сказав: "Ми це виключаємо з самого початку, про що чітко заявила наша делегація. Це — принципова позиція, і не лише стосовно ЄЕП".

Як відомо, у четвер прем'єр Росії Михайло Касьянов не виключив, що зі створенням ЄЕП Білорусією, Казахстаном, Україною і Росією ці країни погодяться передати частину своїх повноважень до наднаціонального органу.

Зленко у чергове зазначив в інтерв'ю "Дню", що "Україна інтегрується в ЄЕП настільки, наскільки це поєднуване з її євроінтеграційними прагненнями". "Наш стратегічний курс — це європейська інтеграція", - сказав міністр.

"Якщо вдасться використати ЄЕП для зміцнення економіки нашої держави, то це зробить Україну більш привабливою і прискорить реалізацію євроінтеграційних процесів", - сказав міністр.

Зленко сказав, що при переговорах щодо ЄЕП Україна не відмовляється від своїх принципів: "Йдеться про принципи ЄС, про самостійне (але — за умови консультацій з партнерами) приєднання до Світової організації торгівлі, про норми і стандарти, адаптовані до законодавства Євросоюзу, про формування зони вільної торгівлі, а в подальшому — митного союзу між Україною та ЄС".

Зленко сказав, що Україна прагне створити в ЄЕП зону вільної торгівлі "без вилучень та обмежень".

"Тому цілком зрозуміло, що участь у митному союзі і тим більше впровадження спільної валюти неоднозначно сприймаються в Україні. Очевидно, на такі поступки не підуть ані наш законодавчий орган, ані виконавчі структури. Хоча при цьому слід брати до уваги в цілому розвиток ЄЕП і його можливий у перспективі перехід у площину ЄС-ЄЕП".

Читайте також:

В Єдиного економічного простору з'явиться начальник?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування