У СДПУ(О) немає амбіцій, вона готова підтримати Януковича в 2004

Четвер, 28 серпня 2003, 14:50
СДПУ(О) готова підтримати Віктора Януковича при висуненні на посаду президента, якщо він буде узгодженим кандидатом від більшості. Про це заявив лідер фракції есдеків Леонід Кравчук.

"Якщо це буде спільна думка всіх коаліційних партій [більшості], ми обов'язково підпишемося. Тобто, кого висунуть та узгодять, під тим ми підпишемося", - сказав Кравчук в інтерв'ю, текст якого вміщено на сайті СДПУ(О).

Кравчук також повідомив, що зараз йдуть переговори партій більшості – "вони підписують декларацію про висування єдиного кандидата від коаліції партій".

Він додав, що СДПУ(О) підтримає того, "на кому зійдеться думка всіх", бо соціал-демократи "завжди були поміркованими, прогнозованими, думали не про власні амбіції, а про інтереси держави і народу".

На питання, наскільки слушною є ідея об'єднання задля висунення одного кандидата, Кравчук сказав: "Уже пора переходити на цивілізований шлях виборів загалом і виборів президента, зокрема. Цивілізований означає реальний погляд на можливості і на перспективи. Я не бачу іншого шляху для того, щоб перемогти на виборах. В 1991 році, коли я балотувався в президенти, було висунуто 95 кандидатів. Вважаю, що це не є нормальним - повинно бути декілька, а не десятки кандидатів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування